Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tsipras sastanči

DRAMA SE NASTAVLJA 'Neki kreditori nisu prihvatili naš prijedlog'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Inzistiranje nekih institucija na neprihvaćanju parametarskih mjera se nikada prije nije dogodilo, ni u Irskoj ni u Portugalu', napisao je Tsipras na svom Twitter profilu.

Grčki ministar financija Janis Varufakis izrazio je u srijedu optimizam oko ishoda pregovora Grčke i njezinih vjerovnika, a ministar gospodarstva Giorgos Statakis kazao je kako vjeruje da je predloženi dogovor uravnotežen.

Pročitajte i ovo Ukrajinski ministar poljoprivrede Solski osumnjičen za korupciju Ne slaže se s optužbama Osumnjičen ukrajinski ministar: Priskrbio si je državno zemljište vrijedno milijune dolara? Slika nije dostupna Ministar financija 'Nitko ne može sve isključiti. Čak ne mogu isključiti mogućnost da komet pogodi Zemlju'

"Postigli smo najuravnoteženiji mogući dogovor uzimajući u obzir okolnosti", kazao je u srijedu u Ateni Statakis, kako ga prenosi grčka novinska agencija ANA.

On je opisao predložene mjere kao uravnotežene navodeći da su vjerovnici "zahtijevali izravne rezove mirovina i plaća i povećanje PDV-a u nekim sektorima".

"To je zadnja dionica pregovora i nadamo se da će ona označiti kraj", kazao je Varufakis za francusku agenciju AFP.

Ciprasova ponuda izazvala nezadovoljstvo u Grčkoj

Ipak, grčki premijer Aleksis Tsipras rekao je pred polazak za Bruxelles na podnevni sastanak kako neki od kreditora nisu prihvatili njegove prijedloge. 'Inzistiranje nekih institucija na neprihvaćanju parametarskih mjera se nikada prije nije dogodilo, ni u Irskoj ni u Portugalu', napisao je Tsipras na svom Twitter profilu.

Tsipras i Varufakis večeras će sjesti i s predsjednicima Europske središnje banke Mariom Dragim, Međunarodnog monetarnog fonda Christine Lagarde i Europske komisije Jean Claude Junckerom u pokušaju da se postigne završni sporazum prije no što Grčkoj istekne rok i iz MMF stigne na naplatu 1,5 milijardi eura. (Hina/T.V.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene