Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dioničari smatraju da su prevareni

Drama se nastavlja: Tužba Zuckerbergu i bankama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dioničari društvene mreže Facebook tužili su jutros Marka Zuckerberga i nekoliko banaka, predvođenih američkom bankom Morgan Stanley.

Dioničari tvrde kako su Zuckerberg i optužene banke prikrili negativne prognoze analitičara, prije izlaska inicijalne javne ponude Facebooka na burzi Nasdaq. Optuženi i za to da su investitorima prikrili ozbiljna i evidentna umanjenja predviđenih prihoda tijekom samog procesa inicijalne javne ponude dionica, vrijednih 16 milijardi dolara, prenosi Reuters. Tužba je podnesena okružnom sudu na Manhattanu.

Pročitajte i ovo Indija otkrila krijumčarsku mrežu koja ljude na prevaru šalje u rusko-ukrajinski rat Najmanje 35 završilo na bojištu Otkrivena krijumčarska mreža: Ljude su na prijevaru slali na front u Rusiji Nepoznata žena prevarila 75-godišnjakinju i iz torbice joj ukrala nekoliko tisuća eura Opreza nikad dosta Došla 75-godišnjakinji na vrata i rekla da ima poklon: Ubrzo je iz torbice nestalo nekoliko tisuća eura

>> Facebook izgubio više od 10 milijardi dolara, tone i dalje!

Do pada dionica Facebooka je došlo zato što sve više korisnika toj društvenoj mreži pristupa preko mobilnih telefona i aplikacija, što drastično smanjuje očekivani prihod Facebooka od reklama.

Američko Udruženje za regulaciju financijske industrije (FINRA) isto tako provjerava da li je investicijska banka Morgan Stanley, koja je upravljala izlaskom Facebooka na burzu, selektivno obavještavala klijente o svojoj novoj, negativnoj analizi, prije nego što su dionice Facebooka izašle na tržište. FINRA smatra kako postoje razlozi za strah, naglasio je njihov direktor Rick Ketchum i dodao da isto misli i američka komisija za vrijednosne papire.

Glavni regulator za vrijednosne papire države Massachusetts, William Galvin, istaknuo je kako njegov ured provjerava je li banka Morgan Stanley izvijestila samo neke od klijenata da je jedan njezin analitičar negativno ocijenio mogućnosti prihoda Facebooka, prije nego što je u petak ta društvena mreža izašla na burzu. Banka Morgan Stanley je kasno sinoć priopćila kako je u vezi s Facebookom, slijedila proceduru kao i u drugim slučajevima i kako je sve bilo u skladu s propisima.

Facebook je procijenjen na 104 milijarde dolara, no od prodaje dionica prikupljeno je tek 16 milijardi dolara.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene