Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijeti mu do 3 godine zatvora

Drakonski zakon: Maloljetnik UHIĆEN zbog tračanja na internetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šesnaestogodišnji učenik uhićen je zbog ogovaranja, a prijeti mu i do tri godine zatvora!

U Kini je uhićena prva osoba zbog ogovaranja, a riječ je o 16-godišnjem učeniku. Naime, prošli tjedan Kina je donijela zakon kojim se s tri godine zatvora kažnjavaju tračevi na internetu koje je pročitalo više od 5.000 ljudi ili ih je dalje proširilo više od 500 ljudi, piše Business Insider.

Pročitajte i ovo Europska iskaznica za osobe s invaliditetom Šok za mnoge ''Dobili smo iskaznicu za osobe s invaliditetom, a dijete je zdravo'': Provjerili smo o čemu se radi Ilustracija Kazna prije zločina Zbog drakonskog zakona ljude će moći uhititi i prije nego što počine zločin: "Rezultat bi bio orvelovska noćna mora"

'Situacija u društvu je jednostavno zahtijevala da se donese ovakav zakon jer mnogi koriste internet kako bi širili glasine i klevetali ljude. Niti jedna zemlja ne bi trebala klevetu izjednačavati sa slobodom govora', pojasnio je Sun Jungong, glasnogovornik Vrhovnog suda u Kini.

>>Jeste li znali? - Tračanje je zdravo!

Prva žrtva strogog zakona je 16-godišnjak koji je na internetu napisao kako policija nije dobro odradila svoj posao nakon samoubojstva vlasnika lokalnog karaoke kluba te da su trebali bolje istražiti razlog njegova suicida. (Agencija VLM)

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene