Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nekoliko metara udaljenosti

Dotaknuo ga rukom: Snimio bliski susret s gigantskim ledolomcem

Ledolomac Taymyr (Foto: AFP)
Ledolomac Taymyr (Foto: AFP) Foto: Afp
Jedan od članova ekspedicije u pick-up vozilima snimio je bliski susret s ledolomcem.

Ruska arktička ekspedicija u pick-up vozilima imala je bliski susret s gigantskim ledolomcem na nuklearni pogon Taymyr. Dok se tim vozio po zaleđenoj rijeci Yenisei, ledolomac je prošao nekoliko metara od njih.

Pročitajte i ovo Vojna ruska baza na Arktiku VOJNE BAZE NA SJEVERU Satelitske snimke otkrile da Rusi gomilaju vojsku na Arktiku: "To je najkraći put do Sjeverne Amerike" Slika nije dostupna Nevjerojatan slučaj na Grenlandu Tražili uzorke i slučajno nabasali na neotkriveni dio Zemlje: "Stvarno nam to nije bila namjera"

Jedan od vozača, Evgeny Shatalov, rekao je kako se brodu približio toliko da ga je dotaknuo. Našalio se kako mu je žao da nitko iz tima brod nije dotaknuo jezikom je bi im to zasigurno donijelo sreću. Za vrijeme bliskog susreta temperatura je bila oko minus 50 stupnjeva Celzijevih.

Inače, tim vozača Toyote vozi do grada Dixona. Odvažna ekspedicija počela je 15. siječnja u gradu Norilsku.

 

По пути к Диксону нам встретился «Таймыр» — атомный ледокол, предназначенный для проводки судов в устья сибирских рек. Огромная махина. Ещё на поступи к нам лёд начал дрожать. А когда подошёл, то было настолько круто, что и словами сложно описать! #Енисей #Ледокол #АтомныйЛедокол #РосАтомФлот #РосАтом #Таймыр #Диксон #экспедиция #пропутешествия #rgoexpo #toyota #toyotarus #возможностьпроявитьсебя #redfox #redfoxoutdoor

A post shared by Anton Panov (@oper_11) on

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene