Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Umalo kobna humanost

Dostavljao lijekove zametenima pa propao kroz led u jezero

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jednog 45-godišnjem brodaru u Srbiji humanost umalo nije stajala glave.

U pokušaju da s brodićem 'Uvac' dopremi lijekove mještanima zavijenima snijegom na obali Zlatarskog jezera, brodar je na - 20 stupnjeva upao kroz led u jezersku vodu, piše Blic.

Pročitajte i ovo Nikola Vikić-Topić, Valentina Baus i Dino Goleš Tek je počela Prognostičar Dnevnika Nove TV otkrio koliko će nas još stiskati zima i čeka li nas novi snijeg. Objasnio i zašto ne treba vjerovati - aplikacijama Vožnja po snijegu Sigurnost na prvom mjestu Policija poslala upozorenje zbog uvjeta na cestama: "Povećana je opasnost prometnih nesreća"

Samo zahvaljujući prisebnosti njegova 62-godišnjeg suputnika, brzom intervencijom djelatnika rezervata te sretnim spletom okolnosti drama je nakon petosatne neizvijesnosti sretno okončana.

Brodić na kojem su bila dva muškarca, u nedjelju se nasukao na sante leda te ostao bez kormila, zarobljen na sredini Zlatarskog jezera.

Pri pokušaju da s ruba broda razbiju sante leda, brodar je završio u hladnoj jezerskoj vodi. 'Uspio je zadržati prisebnost i da mi u zadnjem izranjanju kazati da mu bacim sajlu za sidrenje. Nekako sam ga privukao do pramca i pomogao mu da se popne na brod. Na svu sreću, u kabini broda bilo je toplo. Brzo sam mu skinuo odjeću, umotao u vreće, novine, jaknu i džemper i pozvao pomoć', ispričao je njegov suputnik.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene