Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poruka političarima BiH:

'Ako nećete provoditi reforme, uvest ćemo vam vize'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Doris Pack predložila je Europskom parlamentu da se BiH političarima uvedu sankcije zbog stanja u zemlji.

Zbog stanja u Bosni i Hercegovini trebalo bi kazniti političare u toj zemlji a jedna od mjera koju Europska unija može poduzeti je da im se uvedu vize za putovanja, predložila je zastupnica u Europskom parlamentu Doris Pack u intervjuu kojega je u subotu objavio sarajevski 'Dnevni avaz'.

Pročitajte i ovo Glasanje u Mostaru za Hrvatski sabor XI jedinica Otvorena birališta za Hrvatski sabor: U BiH registrirano više od 200.000 glasača Ivan Tolj "Mi smo izigrani" General Ivan Tolj: "Ako se nastavi narušavanje položaja Hrvata, morat ćemo vratiti Herceg-Bosnu"

Pack koja slovi za dobru poznavateljicu prilika na jugoistoku Europe je ocijenila kako EU neće imati drugog izbora osim da posegne za nekom vrstom sankcija ukoliko na sastanku ključnih političara iz BiH i povjerenika Europske unije za proširenje Štefana Fuelea zakazanom za 1. listopada u Bruxellesu ne dođe do dogovora o provedbi reformi koje Unija očekuje.

'Ako toga (dogovora) ne bude, nećemo imati izbora nego početi ozbiljnije uskraćivati pomoć', kazala je Pack.

>> Leko: Krajnji interes Hrvatske je stabilnost Bosne i Hercegovine

Uz uskraćivanje novaca iz europskih fondova jedini način da se kazne odgovorni za stanje u BiH jeste da se političarima iz te zemlje uvede obveza posjedovanja viza za putovanje u države-članice EU.

'Nitko od nas ne želi kažnjavati građane BiH', kazala je Pack.

Ocjenila je kako je pored nezainteresiranosti političara u BiH za stvarne probleme običnih ljudi problem i u daytonskom ustroju te zemlje pa bi ga valjalo što prije promijeniti.

Dodala je međutim kako ni promjena ustavnog ustroja zemlje neće bitno promijeniti stvari nastavi li svatko vući na svoju stranu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene