Obavijesti Video Pretražite Navigacija
9 godina u Vladi

Dopremijer Federacije BiH dao ostavku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grahovac je navodno nezadovoljan položajem u Vladi Federacije. Ostavka bi mogla prouzročiti novu krizu.

Dopremijer Federacije BiH i ministar kulture i sporta Gavrilo Grahovac podnio je u četvrtak ostavku na tu funkciju što će prouzročiti novu krizu u vlasti ovoga entiteta, objavila je Federalna televizija (FTV). Grahovac, koji je i potpredsjednik Vlade FBiH, podnio je ostavku i na sve funkcije u Stranci za BiH.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik obrana želi Schmidtovo svjedočenje Nastavljeno suđenje Dodiku, a on poručio: "Ovo je namješteni politički proces" Pedro Sánchez Donio odluku Premijer objavio hoće li podnijeti ostavku nakon teških optužbi na račun supruge: "Stanimo na kraj ovom blatu"

U izjavi za središnji dnevnik FTV-a dopremijer Grahovac naveo je da je ostavku podnio iz načelnih razloga, ali je odbio pojasniti što je bio povod za takvu odluku. U Stranci za BiH u četvrtak nisu ništa znali o Grahovčevoj ostavci.

Mediji nagađaju kako je Grahovac u sukobu s predsjednikom Stranke za BiH Harisom Silajdžićem jer je nezadovoljan položajem u Vladi Federacije, gdje unatoč dopremijerske funkcije najvažnije odluka donosi utjecajni ministar Vahid Hećo koji je na čelu resora energetike, industrije i rudarstva.

Grahovac je u Vladi Federacije BiH proveo devet godina na različitim pozicijama od ministra bez lisnice do pozicije dopredsjednika Vlade. Vlada i vlasti federalnog entiteta su pod golemim pritiskom javnosti zbog odluka parlamentarnih zastupnika o povećanju plaća i istodobnom neprovođenju potrebnih reformi što je izazvalo ogorčenje građana koji su u teškoj poziciji zbog recesijske godine. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene