Obavijesti Video Pretražite Navigacija
obljetnica slijetanja na Mjesec

U Bijelu kuću stigli Buzz Aldrin i Michael Collins: ''Razgovarali smo o istraživanjima iza obzora''

Trump u Bijeloj kući primio Buzza Aldrina i Michaela Collinsa (Foto: AFP) - 4
Trump u Bijeloj kući primio Buzza Aldrina i Michaela Collinsa (Foto: AFP) - 4 Afp
Aktualno Galerija Trump u Bijeloj kući primio Buzza Aldrina i Michaela Collinsa (Foto: AFP) - 4 Trump u Bijeloj kući primio Buzza Aldrina i Michaela Collinsa (Foto: AFP) - 4 Foto: Afp Trump u Bijeloj kući primio Buzza Aldrina i Michaela Collinsa (Foto: AFP) - 3 Trump u Bijeloj kući primio Buzza Aldrina i Michaela Collinsa (Foto: AFP) - 3 Foto: Afp Trump u Bijeloj kući primio Buzza Aldrina i Michaela Collinsa (Foto: AFP) - 2 Trump u Bijeloj kući primio Buzza Aldrina i Michaela Collinsa (Foto: AFP) - 2 Foto: Afp +0 Trump u Bijeloj kući primio Buzza Aldrina i Michaela Collinsa (Foto: AFP) - 1 Galerija 1/4 >>
Američki predsjednik Donald Trump primio je u petak u Bijeloj kući dvojicu astronauta, sudionika misije Apollo 11 koji su još živi, Buzza Aldrina i Michaela Collinsa, uoči 50. obljetnice slijetanja prvih ljudi na Mjesec.

"Sutra je velik dan", rekao je Donald Trump. "Pedeset godina otkad smo na Mjesecu zataknuli lijepu američku zastavu".

Pročitajte i ovo Joe Biden Predsjednikov govor Joe Biden: "Od dva kandidata za predsjednika, jedan je prestar i mentalno nesposoban" Donald Trump trumpove ludorije Ljude koji su upali na Kapitol nazvao je domoljubima pa ponovio zlokobnu prijetnju: "Ako ne pobijedim..."

"Vratit ćemo mu sjaj", rekao je o svemirskom istraživanju. Neil Armstrong, prvi čovjek koji je stupio na Mjesečevo tlo i zapovjednik misije Apollo 11, umro je 2012. godine. Njegovi sinovi Eric i Mark bili su s obiteljima u Ovalnom uredu. Predsjednik Trump je zatražio da mu podnesu prijavak podizanjem ruke.

Buzz Aldrin, kojemu je danas 89 godina, kročio je na Mjesec malo poslije Armstronga.

Michael Collins (88), je ostao u Mjesečevoj orbiti u "zapovjednom modulu" kojim se ekipa poslije vratila na Zemlju. Misija je počela 16. srpnja 1969., a Armstrong i Aldrin su sletjeli na Mjesec 20. srpnja pomoću Mjesečeva modula. Obljetnica će se u subotu posebno proslaviti u Houstonu, gdje je bila NASA-ina kontrolna soba, u svemirskom centru Johnson.

"Imali smo izniman susret s predsjednikom Donaldom Trumpom. Razgovarali smo o američkoj budućnosti i o rješavanju izazova u svemiru te o potrebi da nastavimo istraživanja iza obzora", napisao je u objavi na Twitteru Buzz Aldrin koji je u srijedu rekao da suradnici za njega pišu poruke na toj društvenoj mreži.

"Očuvajmo Ameriku velikom u svemiru!", zaključio je Buzz. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene