Naručili smo 1000 burgera za sve, i to od američkih fast food restorana, Wendy'sa, McDonald'sa, rekao je Trump u Bijeloj kući na primanju sveučilišnog football tima Clemson Tigers.

Galerija


Američki predsjednik Donald Trump u Bijeloj kući primio je pobjednike nacionalnog sveučilišnog prvenstva u američkom nogometu koje je umjesto uobičajenim ručkom počastio – hamburgerima, krumpirićima i pizzama.

Vezani članci Medicinska sestra sa zaštitnom maskom tijekom pandemije koronavirusa Spremaju se za najgore: Pentagon zaprimio zahtjev za 100.000 mrtvačkih vreća Donald Trump (Foto: AFP) Bijela kuća: "Istraga o opozivu Trumpa je neustavna"; Pelosi: "Trump nije iznad zakona"

"Razmišljao sam što ponuditi Clemson Tigersima kada dođu. Da im pripremimo salatu? Napravila bi ju prva dama i njezin tim. Odlučili smo se za ono što volim ja, a i svi ostali – burgere, pizze, krumpiriće. Naručili smo 1000 burgera za sve, i to od američkih fast food restorana, Wendy'sa, McDonald'sa", rekao je Trump okupljenima u Bijeloj kući.

Naime, zbog blokade federalne vlade oko 800.000 djelatnika javnog sektora, među kojima i osoblje Bijele kuće, pa i kuhari, prisilno su poslani na godišnje odmore ili rade bez plaće već puna 24 dana, piše BBC.

Do blokade je došlo, podsjetimo, jer predsjednik Trump odbija odobriti proračun ako u njemu ne bude osigurano 5,7 milijardi dolara za izgradnju zida na granici s Meksikom. Demokrati taj prijedlog uporno odbijaju.