Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ruga se globalnom zatopljenju

Trump meteorolog: "Na istoku bi se mogla dogoditi najhladnija Nova godina dosad. Toplo se obucite"

Donald Trump (Foto: AFP)
Donald Trump (Foto: AFP) Foto: Afp
Američki predsjednik Donald Trump u četvrtak je rekao kako bi "dobro staro globalno zatopljenje" trebalo poboljšati uvjete Amerikancima na istoku države koji se trenutno nose s ekstremnim hladnoćama.

"Na istoku bi se mogla dogoditi NAJHLADNIJA Nova godina ikad zabilježena", napisao je Trump na svom profilu na Twitteru.

Pročitajte i ovo Donald Trump On sve negira Počinje suđenje Trumpu zbog plaćanja šutnje pornoglumici: Ključan je jedan svjedok Zabrana pobačaja, ilustracija Uoči izbora Jedna savezna država SAD-a vratila se u 19 stoljeće i oživjela zakon o pobačaju iz 1864.

"Možda bismo mogli malo iskoristiti dobro staro globalno zatopljenje za koje je naša, ali ne i druge države, namjeravala platiti bilijarde dolara da se zaštiti. Toplo se obucite!" dodao je.

Američki predsjednik ranije je odbacio da globalno zatopljenje uopće postoji, tvrdeći da je to teorija koju je Kina izmislila kako bi američku privredu učinila nekompetitivnom. U lipnju je najavio da će povući Sjedinjene Države iz Pariškog klimatskog sporazuma, no natuknuo je da je otvoren razmotriti "pravedan" dogovor.

Njegovi komentari u četvrtak odgovor su na rekordno niske temperature koje su pogodile dijelove SAD-a uoči novogodišnje noći. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene