Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Možda jednog dana

Trump o Kim Jong Unu: "Jako se trudim postati njegov prijatelj"

Donald Trump (Foto: AFP)
Donald Trump (Foto: AFP) Foto: Afp
Američki predsjednik Donald Trump jako se trudi postati prijatelj sjevernokorejskog vođe Kim Jong Una te se u poruci na Twitteru zapitao zbog čega ga Sjeverna Koreja vrijeđa nazivajući ga "starim luđakom" kad on Kima nikad ne bi nazvao "malim i debelim".

"Zašto bi me Kim Jong-un vrijeđao nazivajući me 'starim luđakom', kada ja njega ne bih NIKAD nazvao 'malim i debelim'?", zatvitao je ameirčki predsjednik pa dodao "Oh, jako se trudim postati njegov prijatelj - a možda se jednoga dana to i dogodi".

Pročitajte i ovo Donald Trump Mir u Europi Otkriven Trumpov tajni plan za završetak rata u Ukrajini? "To bi značilo konačni kolaps svjetskog poretka" Stoltenberg i Zelensky na NATO sastanku Raspravljaju i o Stoltenbergovom nasljedniku NATO dogovara plan za Ukrajinu u slučaju da pobijedi Trump

Južnokorejska agencija Yonhap prenijela je u subotu da je službeni Pyongyang kritizirao Trumpovu azijsku turneju.

"Primjedbe starog luđaka kakav je Trump neće nas nikada zaplašiti niti zaustaviti naše napredovanje", prenijela je agencija.

U sklopu turneje po Aziji Trump je s nacionalnim čelnicima razgovarao o sigurnosti koju Sjeverna Koreja ugrožava testiranjem balističkih raketa i nuklearnim pokusima prkoseći UN-ovim sankcijama.

U srijedu je Trump u govoru zastupnicima susjedne Južne Koreje, američke saveznice, rekao da on ne želi sukob sa Sjevernom Korejom.

Retorika je bila oštra između dvojice predsjednika proteklih mjeseci kada je Trump Kimu prijetio "vatrom i bijesom" i usporedio ga s filmskim likom nazivajući ga "rocketman" koji srlja prema samouništenju. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene