Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvi susret ''licem u lice''

Trump s Putinom razgovarao o zaštiti od hakiranja izbora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Donald Trump i ruski predsjednik Vladimir Putin prvi su se puta "licem u lice" sastali u subotu na marginama summita G20 u Hamburgu, prilkom čega su razgovarali o uspostavi jedinice za kibernetičku sigurnost.

Američki predsjednik Donald Trump u nedjelju je u poruci na Twitteru napisao da je s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom razgovarao o uspostavi jedinice za kibernetičku sigurnost radi zaštite od 'hakiranja' izbornih procesa.

Pročitajte i ovo Umro muškarac koji se zapalio pred zgradom suda preminuo u bolnici Umro muškarac koji se zapalio pred zgradom u kojoj se sudi Donaldu Trumpu U New Yorku se ispred zgrade suda zapalio muškarac U tijeku je suđenje Trumpu UZNEMIRUJUĆE Muškarac se zapalio ispred zgrade gdje se sudi Trumpu: Otkriva li letak na tlu razlog strašnog čina?

'Tvitajući' nakon svog prvog susreta s Putinom u subotu, Trump je također poručio da je sada došlo vrijeme za konstruktivnu suradnju s Moskvom.

"Putin i ja smo raspravljali o formiranju neprobojne jedinice za kibernetičku sigurnost u cilju zaštite od hakiranje izbora i brojnih drugih negativnih stvari", napisao je Trump na Twitteru nakon sudjelovanja na summitu G20.

Po njegovim riječima, snažno je dva puta od Putina zatražio da se očituje o miješanju u američke predsjedničke izbore.

"Odlučno je to negirao. Ja sam o tome već dao svoje mišljenje...", napisao je Trump. Također je dodao da su se sporazumjeli oko prekida vatre u određenim dijelovima Sirije koji će spasiti mnoge živote.

"Sada je vrijeme da se krene naprijed u konstruktivnoj suradnji s Rusijom", poručio je Trump.

Dvojica čelnika prvi su se puta "licem u lice" sastala u subotu na marginama summita G20 u Hamburgu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene