Donald Trump (Foto: AFP)
Donald Trump (Foto: AFP) Foto: Afp

Američki predsjednik Donald Trump demantirao je u ponedjeljak da je predložio korištenje nuklearnog oružja za uništenje uragana prije nego stignu do Sjedinjenih Država, nazvavši te navode "smiješnima".


 

Vezani članci Floridi se približava uragan Dorian (Foto: AFP) Dorian je upravo postao uragan najopasnije kategorije, Bahamima prijete vjetrovi od 250 km/h: "Bit će ovo najgore što ste ikad vidjeli" Floridi se približava uragan Dorian (Foto: AFP) Uragan Dorian promijenio smjer, sada prijeti Sjevernoj i Južnoj Karolini

 

Američki portal Axios objavio je da je Trump o toj mogućnosti upitao nekoliko dužnosnika za nacionalnu sigurnost.

Prema neimenovanom izvoru, sudionici su nakon susreta izašli zbunjeni.

Predsjednik Trump, koji se nalazi u Francuskoj na summitu G7 u Biarritzu, demantirao je tu informaciju i na Twitteru je nazvao "lažnom vijesti".

"Priča Axiosa o tome da je predsjednik želio raznijeti uragane nuklearnim oružjem je smiješna. Nikada to nisam rekao. To je samo još jedna lažna vijest", napisao je američki predsjednik na Twitteru.

Ideju su odbacili američki znanstvenici ističući da bi to bilo "razarajuće.

Zamisao o bombardiranju uragana postoji još od 1950. kada ju je predložio jedan vladin znanstvenik.

Iz nacionalne agencije za istraživanje oceana i atmosfeere kažu da se ta ideja često predlaže u vrijeme sezone uragana koja na Atlantiku traje od 1. lipnja do kraja studenog.

Vrhunac sezone je u rujnu kada je temperatura mora na najvišoj razini. (Hina)