Dosadašnji predsjednik Donald Trump pojavio se u utorak pred kamerama kako bi pokazao da barem jedna stvar u Washingtonu ide u skladu s tradicijom: pomilovanje purice uoči Dana zahvalnosti.


 U ružičnjaku Bijele kuće, Trump se držao uobičajenog scenarija te pomilovao puricu imenom Corn što je dio godišnjeg predsjedničkog rituala, prije nego se purice u četvrtak nađu na stolovima širom Amerike.

Vezani članci Joe Biden i Lady Gaga - 8 Objavljeno tko će pjevati himnu na inauguraciji Joea Bidena: Nije se mučio s pronalaskom izvođača kao Trump Chuck Norris Je li Chuck Norris zaista bio jedan od prosvjednika u napadu na američki Kongres?

"Corn, ovim putem ti darujem puno pomilovanje", rekao je.

Od izbora 3. studenoga Trump se rijetko pojavljivao u javnosti a nije održao ni govor u kojem bi priznao poraz niti telefonski nazvao izabranog predsjednika Joea Bidena.

Međutim, kada je čuo da je Dow Jones probio u utorak 30.000, Trump je želio preuzeti za to zasluge te je odmah organiziran brifing za novinare, piše Reuters.

"To je najviše u povijesti", rekao je Trump. "Nikad nismo prešli 30.000. I to unatoč svemu što se događa s pandemijom".

Pohvalio svoju administraciju

Pritom je na jednominutnom brifingu pohvalio napore svoje administracije.

Trump se pred novinarima pojavio manje od 24 sata nakon što je dao odobrenje da se započne s prijenosom vlasti na izabranog predsjednika Joea Bidena.

"Želim čestitati svim ljudima u administraciji koji su tako naporno radili, a najviše od svih želim čestitati narodu naše zemlje", rekao je Trump.

Potom je zahvalio novinarima i izašao. Predsjednik je bio na podiju oko minute i nije odgovarao na pitanja.