Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SAD treba odustati

SAMO PROBLEMI 'Neka Putin bombardira teroriste, brzo će ga to iscrpiti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Donald Trump odobrava rusko bombardiranje terorističkih meta u Siriji te ističe da će ono samo iscrpiti Rusiju jer 'nitko tko je došao na Bliski istok nije dobio ništa osim problema'.

U nekoliko intervjua koje je dao, Donald Trump, kandidat za republikanskog predsjedničkog kandidata na izborima 2016. u SAD-u, ponovio je kako je u redu da Rusija bombardira terorističke ciljeve u Siriji, makar to značilo i da na taj način Bliski istok 'curi iz ruku' SAD-a.

Pročitajte i ovo U New Yorku se ispred zgrade suda zapalio muškarac U tijeku je suđenje Trumpu UZNEMIRUJUĆE Muškarac se zapalio ispred zgrade gdje se sudi Trumpu: Otkriva li letak na tlu razlog strašnog čina? Slika nije dostupna Žele ubrzati kraj Trump dao ultimatum Pentagonu: Imate 30 dana!

Pa i pod cijenu gubitka utjecaja SAD-a na Bliskom istoku, treba ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu dopustiti da 'riješi' situaciju u Siriji u korist tamošnjeg režima Bašara al-Asada, smatra Trump.

Što je napravila američka politika na Bliskom istoku?

'Irak je katastrofa, Libija čak nije ni država. Možete donijeti zaključak ako samo pogledate Libiju, pogledajte što smo tamo učinili - to je kaos. Ako pogledate Sadama Huseina s Irakom, i ono što smo mi tamo napravili - to je kaos. Isto će se dogoditi sa Sirijom', zaključuje Trump, jedan od najvećih američkih investitora i pretendent na mjesto predsjednika SAD-a.

On smatra kako je SAD potrošio previše novca na zemlje u kojima je izgubio utjecaj te da bi se više trebali fokusirati na domaću politiku i situaciju u svojoj zemlji.

'Možda su pobunjenici koje podržavamo gori od Asada'

Voditelj NBC-a postavio mu je potpitanje vezano za rusko bombardiranje u Siriji, kazavši kako Rusi možda gađaju pobunjenike koji imaju podršku SAD. 'Govorite o ljudima koje ne znamo. Mi se borimo protiv Asada i borimo se za ljude, pomažemo ljude, a čak ni ne razumijemo tko su ti ljudi. A upravo bi ti pobunjenici koje pomažemo mogli biti gori od Asada. Ne govorim da je Asad dobar momak', objasnio je Trump.

Trumpova žena Slovenka podupire njegovu useljeničku politiku: 'Tko dođe u SAD mora govoriti engleski'

Stoga, kaže, nema ništa protiv ruskih operacija na sirijskom tlu. 'Sviđa mi se što Putin bombardira ISIS. Reći ću vam zašto. Putin se mora riješiti ISIS-a, jer ne želi da ISIS dođe u Rusiju', kaže te dodaje da se nada da će Putin ondje toliko iscrpiti svoje snage da će 'moliti da izađe iz Sirije'.

'Samo gledajte, iscrpit će ga to. Potrošit će bogatstvo. Svi koji su došli na Bliski istok nisu dobili ništa osim problema', tvrdi ovaj investitor koji nije oduševljen silnim američkim ratovima koji samo iscrpljuju SAD, dok bi se novac mogao koristiti u druge svrhe.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene