Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Donald Trump krenuo na drugo inozemno putovanje u mandatu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Donald Trump krenuo je u srijedu na svoje drugo inozemno putovanje tijekom kojega će se u Varšavi susresti s predsjednicima zemalja Inicijative triju mora, te potom sudjelovati na summitu G20 u Hamburgu.

Predsjednički avion Air Force One poletio je iz zračne baze Andrews u blizini Washingtona s predsjednikom i prvom damom Melaniom Trump.

Pročitajte i ovo Stoltenberg i Zelensky na NATO sastanku Raspravljaju i o Stoltenbergovom nasljedniku NATO dogovara plan za Ukrajinu u slučaju da pobijedi Trump Fotografija Joea Bidena vezanog u kamionetu potez izazvao kritike Trump objavio video fotografije vezanog Bidena: "Potiče političko nasilje i vrijeme je da ga ljudi ozbiljno shvate"

Predsjednik Trump najprije će boraviti u posjetu Poljskoj 6. srpnja gdje će se susresti i s hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović.

Potom će otputovati u Njemačku gdje će prvi puta sudjelovati na jednom summitu G20, 7. i 8. srpnja Hamburgu.

Trumpovo četverodnevno putovanje po Europi bit će obilježeno njegovim prvim susretom s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, kao i sastankom s kineskim šefom države Xi Jinpingom.

Glavna tema tih susreta u Hamburgu, na marginama G20, bit će Sjeverna Koreja koja je u utorak objavila da je uspješno testirala interkontinentalni balistički projektil sposoban pogoditi ciljeve bilo gdje u svijetu.

Moskva je u srijedu priopćila kako se nada da će prvi sastanak u četiri oka između Putina i Trumpa omogućiti "učinkovit radni dijalog".

Sastanak, koji bi se trebao održati u petak, izbliza će se pratiti u trenucima kada su odnosi i veze između dviju zemalja i dalje zategnuti, prije svega zbog američkih navoda o ruskom hakiranju tijekom američke predizborne kampanje, zbog stanja u Siriji, zbog pitanja Ukrajine te skandala koji je izbio u Sjedinjenim Državama u pogledu veza Trumpovih suradnika s Moskvom.

Trump bi se u Hamburgu trebao sastati i s kancelarkom Angelom Merkel. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene