Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najizgledniji kandidat

Donald Trump izabrao novog šefa FBI-ja?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Donald Trump kazao je u četvrtak da je Joe Lieberman koji je bio demokratski kandidat za američkog potpredsjednika, najizgledniji kandidat za budućeg šefa FBI-ja, nakon šokantnog otpuštanja Jamesa Comeyja.

Američki predsjednik odgovorio je s jednostavnim "da" na pitanje je li bivši 75-godišnji senator favorit za mjesto prvog policajca SAD-a.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon svjedočenja u Senatu Trump optužuje bivšeg šefa FBI-ja za curenje informacija Slika nije dostupna Izjava na sedam stranica Bijela kuća razmatra Comeyevu izjavu koja tereti Trumpa

Izbor novog šefa savezne policije događa se u iznimno napetom političkom kontekstu u Washingtonu. Donalda Trumpa sumnjiči se za opstruiranje pravosuđa zahtijevajući od Jamesa Comeyja da se ostavi istrage FBI-ja jednog od bivših Trumpovih savjetnika Michaela Flynna.

Kad bude imenovan, novog direktora saslušat će nadležni odbor Senata. Potom će ga čitavi Senat, s republikanskom većinom, morati potvrditi glasovanjem. Postupak će trajati tjednima.

Joe Lieberman, bivši demokratski pa nezavisni senator, bio je potpredsjednički kandidat demokrata Ala Gorea 2000. na predsjedničkim izborima koje je osvojio republikanac George W. Bush.  (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene