Predsjednik SAD-a Donald Trump neće se formalno sastati s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom na marginama ekonomskog summita u Vijetnamu, rekla je glasnogovornica Bijele kuće Sarah Sanders.

Galerija


Sastanak između Donalda Trumpa i Vladimira Putina nikada nije bio službeno dogovoren, a neće se ni dogoditi zbog nedostatka vremena na obje strane, objasnila je glasnogovornica Bijele kuće novinarima koji putuju s Trumpom. "Nije zakazan ni formalan sastanak niti išta drugo", pojasnila je.

Međutim, izvještava Politico, glasnogovornica Sarah Sanders nije isključila da bi Trump i Putin mogli neformalno razgovarati na ekonomskom summitu koji se održava u Vijetnamu.

"Bit će na istom mjestu. Hoće li se sresti i pozdraviti? To je moguće, a i vjerojatno", komentirala je. "Međutim, formalni sastanak nije zakazan niti očekujemo da će biti zakazan."

Trumpovi pomoćnici odbili su reći hoće li se Trump i Putin družiti tijekom summita, a ruski su mediji u četvrtak objavili da bi do bilateralnog sastanka ipak moglo doći.

Dvojica dužnosnika prvi su se put susrela u srpnju, na marginama summita G20 u Hamburgu, te razgovarali su oko dva i pol sata.