Donald Trump (Foto: AFP)
Donald Trump (Foto: AFP)

Američki predsjednik Donald Trump kazao je kako bi razmotrio može li pomilovati bivšeg voditelja svoje predizborne kampanje Paula Manaforta osuđenog u utorak za porezne i bankarske prijevare, prema novinarki Fox Newsa koja je intervjuirala predsjednika.


Novinarka Fox Newsa Ainsley Earhardt kazala je kako joj je Trump u srijedu kazao kako bi "razmotrio" pomilovanje Manaforta.

Vezani članci Donald Trump (Foto: AFP) Trump objavio neobičnu fotomontažu Grenlanda: "Obećajem da ovo neću napraviti..." Migranti u SAD-u (Foto: AFP) Američki sud odlučio: Djeca migranti imaju pravo na hranu, vodu, sapun i zubnu pastu

"Mislim da se loše osjeća zbog Manaforta. Bili su prijatelji", kazala je Earhardt u emisiji "Hannity na Fox Newsu u srijedu navečer najavljujući intervju koji će biti emitiran u četvrtak.

Manafort je u utorak osuđen po osam točaka optužnice za porezne utaje i bankarske prijevare. Trump je u tvitu u srijedu napisao kako je Manafort "hrabar čovjek" te da se "loše osjeća zbog Paula Manaforta i njegove divne obitelji".  

Podsjetimo, porotnici su nakon gotovo četiri dana rasprave proglasili Manaforta krivim za dvije od devet točki optužnice za bankovne prijevare, svih pet optužnica za porezne prijevare te jednu od četiri optužbe zbog skrivanja inozemnih bankovnih računa. U ostalih deset točaka optužnice porota nije uspjela postići konsenzus.

Manafort je osuđen za dvije najteže bankovne prijevare, kod kojih je za svaku predviđena kazna zatvora do 30 godina.

U tvitu objavljenom prije sat vremena, Trump je kratko zaključio: "Nema tajne - namješteni lov na vještice". (Hina, M.V.)