Oprah Winfrey (Foto: AFP)
Oprah Winfrey (Foto: AFP) Foto: Afp

Američki predsjednik Donald Trump vrlo bi se rado sučelio s Oprom Winfrey u predsjedničkoj utrci 2020. godine, izjavio je u ponedjeljak glasnogovornik Bijele kuće, nakon što je na društvenim mrežama dobila snažnu podršku kao potencijalna predsjednička kandidatkinja, a zaslužila ju je angažiranim govorom na svečanoj dodjeli Zlatnih globusa.


"Veselimo se svakom izazovu, bilo da je u pitanju Oprah Winfrey ili bilo tko drugi", rekao je Hogan Gidley novinarima koji su bili u zrakoplovu Air Force One prateći predsjednika Trumpa na putu za Nashville.

Vezani članci Joe Biden U ponovnom prebrojavanju glasova u Georgiji potvrđena pobjeda Joea Bidena Marijana Grbeša Zenzerović Koliko je kampanja utjecala na rezultate izbora u SAD-u? "Taj izborni sustav je postao prenapet i u nekim segmentima problematičan"

CNN je objavio vijest da 63-godišnja Oprah Winfrey vrlo aktivno razmišlja o uključivanju u predsjedničku utrku, navodeći kao izvor dvoje bliskih prijatelja popularne voditeljice, glumice, producentice i vlasnice kablovskog kanala OWN.

Winfrey je u svojim ranijim istupima izjavljivala kako se ne misli kandidirati za predsjednicu, ali Los Angeles Times citirao je izjavu njezina dugogodišnjeg poslovnog i životnog partnera Steadmana Grahama prema kojoj bi ona "to posve sigurno učinila".

U samo 24 sata nakon njezina devetominutnog govora tijekom kojeg je dvaput prekidana ovacijama na društvenim mrežama pojavilo se više od 220.000 poruka u kojima se spominju riječi "Oprah" i "predsjednik".

Oprah Winfrey već je dugo povezana s političarima iz kruga američkih demokrata. Sudjelovala je u predsjedničkoj kampanji Baracka Obame 2008. godine, a 2016. je podržala Hillary Clinton.

Njezine snažne veze i popularnost među Amerikancima čine je snažnom kandidatkinjom, a njoj bi bilo mnogo lakše nego nekim drugim kandidatima sakupiti novčana sredstva za predsjedničku kampanju, koju bi, bez problema mogla financirati i osobnim sredstvima. Naime, magazin Forbes njezino osobno bogatstvo procijenio je na 3 milijarde dolare, što je pola milijarde manje od aktualnog predsjednika koji je u predsjedničkoj utrci potrošio ukupno 343 milijuna dolara, od čega je 47,5 milijuna dolara bilo iz osobnih izvora. (Hina)