Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oprah i predsjednik

"Veselimo se": Trump odgovorio na mogući izazov popularne i bogate Opre Winfrey

Oprah Winfrey (Foto: AFP)
Oprah Winfrey (Foto: AFP) Foto: Afp
Američki predsjednik Donald Trump vrlo bi se rado sučelio s Oprom Winfrey u predsjedničkoj utrci 2020. godine, izjavio je u ponedjeljak glasnogovornik Bijele kuće, nakon što je na društvenim mrežama dobila snažnu podršku kao potencijalna predsjednička kandidatkinja, a zaslužila ju je angažiranim govorom na svečanoj dodjeli Zlatnih globusa.

"Veselimo se svakom izazovu, bilo da je u pitanju Oprah Winfrey ili bilo tko drugi", rekao je Hogan Gidley novinarima koji su bili u zrakoplovu Air Force One prateći predsjednika Trumpa na putu za Nashville.

Pročitajte i ovo Joe Biden američki predsjednik i njegov prethodnik Biden se okomio na Trumpa: "On je sigurno podržavao pobunu. To nije upitno" Donald Trum u New Hampshireu PRIZVUK NACISTIČKE RETORIKE Trump ponovo ima ksenofobične ispade: "Oni truju krv naše zemlje"

CNN je objavio vijest da 63-godišnja Oprah Winfrey vrlo aktivno razmišlja o uključivanju u predsjedničku utrku, navodeći kao izvor dvoje bliskih prijatelja popularne voditeljice, glumice, producentice i vlasnice kablovskog kanala OWN.

Winfrey je u svojim ranijim istupima izjavljivala kako se ne misli kandidirati za predsjednicu, ali Los Angeles Times citirao je izjavu njezina dugogodišnjeg poslovnog i životnog partnera Steadmana Grahama prema kojoj bi ona "to posve sigurno učinila".

U samo 24 sata nakon njezina devetominutnog govora tijekom kojeg je dvaput prekidana ovacijama na društvenim mrežama pojavilo se više od 220.000 poruka u kojima se spominju riječi "Oprah" i "predsjednik".

Oprah Winfrey već je dugo povezana s političarima iz kruga američkih demokrata. Sudjelovala je u predsjedničkoj kampanji Baracka Obame 2008. godine, a 2016. je podržala Hillary Clinton.

Njezine snažne veze i popularnost među Amerikancima čine je snažnom kandidatkinjom, a njoj bi bilo mnogo lakše nego nekim drugim kandidatima sakupiti novčana sredstva za predsjedničku kampanju, koju bi, bez problema mogla financirati i osobnim sredstvima. Naime, magazin Forbes njezino osobno bogatstvo procijenio je na 3 milijarde dolare, što je pola milijarde manje od aktualnog predsjednika koji je u predsjedničkoj utrci potrošio ukupno 343 milijuna dolara, od čega je 47,5 milijuna dolara bilo iz osobnih izvora. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene