Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Potomci ljudoždera na Papui Novoj Gvineji ispričali su se zbog postupka svojih predaka koji su 1878. pojeli četvoricu misionara s Fidžija.


Predstavnik Fidžija na Papui Novoj Gvineji, Ratu Isoa Tikoca,
prihvatio je ispriku domorodaca. Na svečanosti u pokrajini Papue Nove Gvineje koja nosi ime Nova Britanija, tisuće su ljudi obilježile obljetnicu smrti misionara, piše australski list Daily Telegraph.

Vezani članci Slika nije dostupna VOLITE PUTOVATI? Na ovo mjesto nikako ne idite jer ubijaju sve koji im se približe Slika nije dostupna Misteriozni otok na našoj planeti - Nemoguće mu je prići!

"Duboko smo dirnuti i želimo vam veliku radost oprosta, budući da smo sad napokon prevladali ovaj nesporazum", izjavio je Tikoca.

Guverner Papue Nove Gvineje Paulias Matane na istoj je svečanosti naglasio da cijeni rad misionara koji su donijeli kršćanstvo na pacifičke otoke.

Englez George Brown doveo je 1875. metodističke misionare i učitelje s Fidžija na Papuu Novu Gvineju. Tri godine kasnije, pripadnici plemena Tolai s poluotoka Gazelle ubili su i pojeli trojicu učitelja i jednog svećenika.

Nakon toga, Brown je osobno poveo kaznenu ekspediciju, tijekom koje su ubijeni brojni pripadnici plemena, a njihova sela uništena. Metodistička crkva, kojoj su pripadali ubijeni misionari, osudila je Brownovu osvetničku akciju.