Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mengele iz Čajniča

'Doktor smrti' se skriva u Srbiji: U Novom Sadu prodaje liječnička pomagala!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ratni zločinac Duško Kornjača, poznat kao 'Doktor smrti', za kojim je raspisana međunarodna tjeralica zbog ratnih zločina u Čajniču, krije se u Novom Sadu gdje prodaje pomagala u predstavništvu firme 'Vitafon'.

Tu je informaciju u pismu 'Dnevnom avazu' proslijedio anonimni čitatelj iz Novog Sada. U pismu se navodi da Kornjača sa suprugom Draganom i četvoricom sinova živi u Tekelijinoj ulici 6, u stanu broj 17, na čija vrata nije stavio svoje ime te da mu susjedi ne znaju prezime. Na poštanskom sandučiću piše samo - Duško K.

Pročitajte i ovo Ilustracija Početkom rata Optuženi da su na Baniji ubijali civile među kojima i maloljetnike: Sad se optužnica za jedan od najtežih zločina - raspala Ilustracija incident u susjedstvu AUDIOSNIMKA Sin poznatog poduzetnika prijetio policajcima: "Kad te ubijem pred djetetom, nemoj se igrati sa mnom!"

Da su tvrdnje iz pisma točne potvrdio je sam Kornjača koji se javio na poziv u predstavništvu tvrtke 'Vitafon' u Novom Sadu. 

'Manite se tjeralica. BiH me ne zanima, otišao sam prije 6 godina i ne mislim se vraćati. Danas sam ovdje, sutra ću možda biti negdje drugdje', kazao je Kornjača Avazu nagovijestio da bi uskoro mogao ponovno promijeniti adresu.

Iako se smatra glavnim ideologom zločina koji su se dogodili 1992. godine u Čajniču Kornjača i dalje negira da je sudjelovao u zločinima. Tvrdi da ne zna detalje o ubojstvima u logoru Mostina u kojem je ubijeno više od 150 Bošnjaka, no za razliku od prije 20 godina, kada je izjavljivao da su 'muslimani pobili muslimane', danas kaže drugačije: 'Za ta ubojstva je bio osumnjičen Velja Tadić koji je kasnije stradao u nekim sukobima. Ja nisam bio sudionik tih događaja. To mjesto je bilo pod jurisdikcijom MUP-a, oni su ga osiguravali i ti ljudi su svjedoci, oni sigurno sve znaju'. 

Tužilaštvo BiH je potvrdilo kako istraga protiv Kornjače, kojeg je tek 2004. godine s pozicije načelnika smijenio visoki predstavnik, još traje te da je tjeralicu za njim raspisao Sud BiH. Kada bude uhićen Kornjača će se pridružiti bratu Milunu te ratnim prijateljima Miloradu Živkoviću i Dušku Tadiću, kojima se pred Sudom BiH već sudi za zločine u Čajniču.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene