Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velika pljačka u Rumunjskoj

Dok su policajci gledali TV, iz vlaka ukradene 64 bojeve glave

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz vlaka koji je prevozio oružje iz Rumunjske u Bugarsku ukradene su 64 bojeve glave za projektile, priopćio je rumunjski MUP.

Na samoj granici s Bugarskom, na stanici Giurgiu, uz Dunav, otkriveno je da je na jednom vagonu razbijen pečat. U tom vagonu bila su četiri sanduka sa 64 bojeve glave. Velika pljačka vlaka dogodila se u gradiću Stanestiju, u kojem je strojovođa zaustavio vlak da bi, kako prenose mediji, prošvercao 70 litara dizela.

Pročitajte i ovo Ilustracija imao 2,3 promila Neobičan ulov prometnih policajaca: Pijan i bez vozačke vozio ukradeni autobus Nasilnik zaposlenicama prijetio nožem naoružan nožem Drama u ljekarni: Razbojnik ozlijedio dvije žene i ukrao kutiju lijekova, pohod nastavio u domu zdravlja

Vlak sa streljivom nadziralo je deset policajaca koji su privedeni na saslušanje, a tijekom neobične pljačke navodno su gledali televiziju u prednjem dijelu vlaka. Rumunjski MUP ističe da bojeve glave nisu opasne, jer su samo komponente za raketu.

Pričuvni general rumunjske vojske George Vaduva izjavio je pak da stvar i nije tako neopasna kako se predstavlja javnosti, jer se bojeve glave, čak i bez komponenti, mogu koristiti u terorističkim napadima, a od njih se mogu raditi i bombe.

Tužitelji su kazali da kradljivci vjerojatno i ne znaju što su ukrali te smatraju da plijen žele prodati kao staro željezo. (Agencija VLM)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene