Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Amerikanka Jennifer Ronca doživjela je ogromno razočaranje nakon što je došla na dogovorenu operaciju, a liječnik koji ju je trebao operirati nije bio dostupan. Njegov kolega, koji ga je trebao mijenjati, odbio je operaciju rekavši kako Ronca nije njegova pacijentica.


Dva najplaćenija njujorška liječnika, dr. Paolo Bolognes i dr. Thomas Milhorat, bez posebnog razloga odbili su operirati 32-godišnju Jennifer Roncu koja je s jednim od njih operaciju na mozgu dogovorila. 'Lagali su mi. Osjećam se kao da me pregazio kamion. Potpuno sam shrvana', rekla je Jennifer Ronca, objavio je Daily News.

Vezani članci Policijski kombi, ilustracija Uhićeni liječnik županijske bolnice, medicinski tehničar, zastupnica osiguranja: Godinama lažirali prometne nesreće i medicinsku dokumentaciju Lica junakinja I junaci imaju granice: Zdravstveni djelatnici su na rubu sloma, njihova lica govore tisuću riječi

Medijima je ispričala kako je ljuta na sebe jer je povjerovala dr. Bolognesu koji joj je rekao da mora odgoditi operaciju zbog obiteljskih problema. 'Slala sam e-mailove medicinskoj sestri koja radi za njega u kojima sam pisala da se nadam da će on biti dobro', rekla je Ronca te dodala kako je ljuta što je njegov kolega dr. Milhorat, odbio operirati kada osoblje nije moglo pronaći njezina liječnika, govoreći da nije njegova pacijentica. 'Dr. Milhorat operirao me dva puta 2008. i njegov me je ured obavijestio u travnju da je on odlučio da bi trebala još jednu operaciju, pa se pitam od kada nisam njegova pacijentica?, rekla je Ronca. Također je razočarana što joj nitko iz bolnice nije rekao istinu nekoliko tjedana.

'Veoma sam ljuta što mi nitko nije javio da postoji neki problem. To mi se gadi', rekla je. Oba liječnika, 48-godišnji Bolognese i 73-godišnji Milhorat suspendirani su prije nego je priča objavljena u medijima. Ministarstvo zdravstva otvorilo je istragu o incidentu koji se dogodio 10. travnja. Dva dana nakon što je objavljena priča, Milhorat je odstupio s mjesta šefa neurokirurgije. Nitko se nije ispričao, rekla je Ronca.
'Čak i ako je to bio obiteljski problem, ne bi li bilo pristojno u najmanju ruku se ispričati? Nikada mi nisu uputili poziv', žali se Ronca koja je imala operaciju na mozgu tri tjedna kasnije nego je dogovoreno, a ožiljci su još vidljivi.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju