Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pala Vlada Republike Srpske

Dodik u 15 minuta dogovorio smjenu vlasti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na sastanku s premijerom Aleksandrom Džombićem u jednom hotelu Dodik je u samo 15 minuta dogovorio da ovaj podnese ostavku, a Republika Srpska novu će vladu dobiti već u srijedu.

Nekoliko se dana o tome špekuliralo, a danas se i ostvarilo. Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik od premijera tog entiteta Aleksandra Džombića zatražio je da zajedno sa svojom vladom podnese ostavku.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik Otkazana još jedna rasprava Dodik vrijeđao tužitelje i strance: "Vi niste nikakvi pravnici, već obične ništarije" Milorad Dodik - 3 Dizanje tenzija Dodik ne odustaje od prijetnji odcjepljenjem: ''Republika Srpska mentalno je integrirana sa Srbijom''

>> Dodik ruši vladu RS: Treba joj novi impuls, a možda i novi ljudi

S obzirom da Džombić dolazi iz Dodikove stranke, izvjesno je da će zahtjev svog stranačkog šefa prihvatiti, a Dnevni avaz javlja da bi se to moglo dogoditi već u srijedu.

Večeras su se njih dvojica navodno sastala u jednom hotelu gdje su sve dogovorili u samo 15 minuta.

Zasad je jedino sigurno da Džombić neće biti u sljedećem sastavu vlade, a tko će biti novi mandatar, Dodik tek treba objaviti. Novu će vladu na posebnoj sjednici trebati potvrditi Skupština Republike Srpske.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene