Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stiže u Beograd

Dodik traži zrakoplov za Biljanu Plavšić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Putovanje iz švedskog zatvora do Beograda Biljani Plavšić najvjerojatnije će organizirati premijer Republike Srpske Milorad Dodik, prenosi beogradski dnevnik 'Blic'.

List prenosi izjavu Dodika u kojoj on ističe kako je Plavšić slobodna osoba te da joj vlada Republike Srpske pokušava osigurati prijevoz iz Švedske u Beograd. Bivša predsjednica RS Biljana Plavšić, koja je u Švedskoj izdržavala kaznu zbog zločina protiv čovječnosti, bit će oslobođena 27. listopada, stoji u priopćenju švedskog ministarstva pravosuđa. Međunarodni sud za ratne zločine počinjene na prostoru bivše Jugoslavije prije mjesec dana dao je zeleno svjetlo za njezino puštanje iz zatvora, nakon što je u veljači 2003. osuđena na izdržavanje zatvorske kazne u trajanju od 11 godina. U skladu sa švedskim zakonom, zatvorenik zbog dobrog vladanja, nakon trećine izdržane zatvorske kazne, može biti oslobođen.

Pročitajte i ovo Davor Dragičević ne odustaje tražeći pravdu za smrt sina Davida (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Uzdrmao vrh Republike Srpske Zataškavanja izlaze na vidjelo: Svijet obišla priča o ocu koji ne odustaje tražeći pravdu za sina Slika nije dostupna 'Poraz Dodikove politike' Ashton: EU ostaje zabrinuta stanjem u BiH

>> Biljana Plavšić u ponedjeljak slobodna žena

Ona će, navodi beogradski list, poslije puštanja na slobodu doći u Beograd, gdje će najvjerojatnije i živjeti u svom stanu u beogradskom naselju Vračar. 'Blic' u srbijanskom MUP-u doznaje da nadležni organi Srbije nisu obaviješteni o odluci da se Biljana Plavšić prijevremeno pusti na slobodu, već samo organi Bosne i Hercegovine, čiji je ona državljanin.(Hina) 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene