Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opet u pitanju suverenitet BiH

Dodik ponovno aludira na otcjepljanje RS

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik ocijenio je da bi jednostrano proglašenje neovisnosti Kosova moglo 'postati pravilo' uspoređujući ga s pozicijom Republike Srpske i dovodeći tako ponovno u pitanje suverenitet BiH kao države sastavljene od dva entiteta, objavili su na svojim internetskim portalima mediji u BiH.

'Jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova mnogi su htjeli prikazati kao iznimku, ali će to možda postati pravilo. Ako se nastavi loša pozicija u okviru BiH, nitko ne treba isključiti razmišljanje RS-a da zaštiti svoja prava', istaknuo je Dodik čiju izjavu prenose mediji.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Rezolucija o genocidu Vučić: ''Molio sam ljude u Republici Srpskoj da još jednom razmisle o svim svojim odlukama i potezima'' Milorad Dodik Otkazana još jedna rasprava Dodik vrijeđao tužitelje i strance: "Vi niste nikakvi pravnici, već obične ništarije"

>> Dodik napao novinarku koja je intervjuirala Nikolića

Predsjednik RS-a je odbacio mogućnost revizije Daytonskog mirovnog sporazuma što se u medijima spominje kao nadogradnja inicijative za promjenu ustavne strukture unutar drugog entiteta Federacije BiH koju je potaknula američka administracija.

'Naša pozicija je u našim rukama i ona neće biti ispuštena. U tom pogledu Daytonski sporazum je za nas primarni okvir za naše političko djelovanje i mi se ponašamo u okviru toga', rekao je.

Dodik je optužio međunarodnu zajednicu angažiranu na provedbi Daytonskog sporazuma da je provodila revizije što je, po njegovim riječima, dovelo do ozbiljnih problema u BiH.

Zbog izjava kojim osporava državu BiH, i američki veleposlanik Patrick Moon rekao je kako više nema smisla razgovarati s Dodikom.

Komentirajući pak dogovor oko Kosova, Dodik je poručio da će vlasti u Banja Luci u potpunosti slijediti odluke i politiku koju utvrde predstavnici u Beogradu i Srbi na Kosovu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene