Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Dodik podupire prijedlog o federalizaciji ako on jamči opstanak RS

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je kako podupire prijedlog o federalizaciji Bosne i Hercegovine koji je predstavljen na saboru HDZ 1990. održanom u Mostaru no samo pod uvjetom da on jamči opstanak RS.

"Koncept federalizacije je vjerojatno najbolja moguća varijanta za BiH. Taj prijedlog će imati potporu RS pod uvjetom da ne zadire u okvir koji se zove Republika Srpska", izjavio je Dodik kako ga  citiraju banjalučke Nezavisne novine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mesić o situaciji kod susjeda 'Vođe Hrvata u BiH zanima samo vlast' Slika nije dostupna 'Dat ćemo doprinos miru' Dodik prisegnuo kao novi predsjednik RS i ispričao se za zločine

Dodik je kazao kako su u entitetu kojemu je na čelu "spremni biti federalna jedinica unutar BiH s jasnim ovlastima".

Ponovio je kako i buduća struktura policije unutar BiH o čemu se sada vode intenzivne rasprave mora pratiti ustavni ustroj zemlje.

Preduvjet za rješavanje tih problema, kako je istaknuo Dodik, ipak je dogovor o mjerama koje je nametnuo Visoki predstavnik za BiH Miroslav Lajčak odnosno o tvrdnjama iz RS da one omogućuju preglasavanje srpskih predstavnika u tijelima vlasti BiH.

"Dok se ne riješi to pitanje, druga pitanja ne mogu biti na dnevnom redu", kazao je Dodik.

Sam Lajčak proteklog je vikenda potvrdio kako ostaje spreman za razgovor sa srpskom stranom što uključuje i pojašnjenja odluka koje je donio.

Inzistirao je međutim da te odluke neće mijenjati jer su one "fair i dobre za zemlju".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene