Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Nadmetanje volje

Dodik: Hrvate podržavamo jer tako štitimo i Srbe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da srpski političari u BiH podržavaju predstavnike hrvatske politike u toj zemlji kako bi se spriječila bošnjačke političare da nameću svoju političku volju i tome narodu.

'Prepoznao sam politiku bošnjačkog ekspanzionizma kroz politiku (predsjednika SDP-a) Zlatka Lagumdžije, (predsjednika SDA) Sulejmana Tihića i (predsjednika Stranke za BiH) Harisa Silajdžića, koji u ovom trenutku na dnevnom redu imaju obračun s Hrvatima i njihovim nacionalnim interesima. Čim se stvori minimalna prilika, to će upotrijebiti i prema Srbima', rekao je Dodik.

Pojasnio je da se srpska politika u BiH pragmatično usredotočila na obranu kolektivnih prava Hrvata jer je 'to u isto vrijeme i obrana naših pozicija u budućnosti'. 'Da kojim slučajem po Daytonu nemamo entitetsko glasovanje i da pristanemo da se ono reducira za nekoliko godina bi i srpski narod predstavljali Srbi Zlatka Lagumdžije kao što je i sada slučaj u Federaciji BiH', rekao je predsjednik RS-a.

Pročitajte i ovo Ilustracija Narodi Jugoslavije Nova analiza genetskog podrijetla Srba, Hrvata, Bošnjaka i Albanaca mnogima se neće svidjeti: "Uvijek smo duboko u sebi znali" Slika nije dostupna Zgodan, načitan, nacionalist i efikasan 'Idealan balkanski političar je spoj Tadića, Dodika i Josipovića'

>> Dodik ponovo prijeti otcjepljenjem RS

Dodik je osudio poteze Ureda visokog predstavnika koji je poništio odluku Središnjeg izbornog povjerenstva o nelegalnosti izbora predsjednika i vlade Federacije BiH koju predvodi SDP BiH, a kojega čine i bošnjačka SDA te HSP BiH i Narodna stranka Radom za boljitak. 'Podržavati savez u kojem je stranka (HSP BiH) koja baštini ustaške ideje je izvan svake logike. Ovdje postoji koncept koji grade bošnjačke političke stranke i dio međunarodne zajednice koji je potaknut političkim iluzionizmom, koji ne može opstati u BiH', rekao je Dodik.(HIna)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene