Milorad Dodik (Foto: AFP)
Milorad Dodik (Foto: AFP)

Predsednik Republike Srpske i lider SNSD-a, Milorad Dodik, rekao je da Republika Srpska danas piše povijest i da je 25. rujna važan dan za nju.


''Mi branimo svoj dan, Dan državnosti Republike Srpske i ne diramo nikoga. 9. siječnja je sveti dan za Republiku Srpsku sve ove godine. Mi danas potvrđujemo da neće Bakir Izetbegović i stranci određivati datum nastanka i rođenja naše Republike Srpske", istakao je Dodik na predizbornoj tribini SNSD-a na Sokocu, piše b92.

On je, kako su prenijele Nezavisne, rekao da građani Republike Srpske danas imaju sjajnu priliku da potvrde jedinstvo.

"Naš odgovor danas je referendum i mi danas pišemo našu povijest. Nisam izabran da bih se bojao i da bih bio prepadnut. Uvijek sam znao kako treba braniti vrijednosti Republike Srpske i srpski nacionalni interes. Dok smo bili u Savjetu ministara BiH, ni Bakiru ni ostalima iz takozvane međunarodne zajednice nije padalo na pamet da pokreću inicijativu za ukidanje Dana Republike. Kad su došli ovi koji sebe zovu Savez za promjene, Bakirov Ustavni sud traži da se ukloni dan rođenja Republike Srpske", naglasio je Dodik.

Da je SNSD u Savjetu ministara BiH i ostalim zajedničkim organima BiH, kaže on, istog trenutka bi napustili te institucije i BiH automatski ne bi mogla više postojati.

"Savez za izdaju se tako ne ponaša i rasprodaje srpske nacionalne interese, ali im mi to nećemo dozvoliti", rekao je Dodik.