Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Borba za očuvanje statusa'

Dodik kandidat za predsjednika RS-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik vlade Republike Srpske Milorad Dodik bit će kandidat za predsjednika tog entiteta na izborima što će se u Bosni i Hercegovini održati 3. listopada, potvrđeno je u subotu na konvenciji Stranke nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) čiji je Dodik čelnik.

Na konvenciji je također podržan prijedlog da se Nebojša Radmanović koji obnaša dužnost srpskog člana Predsjedništva BiH ponovo kandidira za tu poziciju. Dodik je na konvenciji održanoj u Banja Luci kazao kako prihvaća kandidaturu za predsjednika RS-a jer se želi nastaviti boriti za očuvanje sadašnjeg statusa tog entiteta.

Pročitajte i ovo Tarik Imamović Obitelj odahnula Kraj potrage: Pronađen je 26-godišnjak iz Zenice koji je nestao u Zagrebu Milorad Dodik U ulozi optuženika Poznat datum kada će se Dodik pojaviti na Sudu BiH, odvjetnik poručio: "Ne očekujemo pošteno suđenje"

>> VIDEO: Najbolje od Milorada Dodika

Istaknuo je i to kako neće dopustiti nikakve značajnije izmjene Daytonskog sporazuma koji definira dvoentitetski ustroj BiH. ‘Nama nije mučno u BiH s Daytonom, ali je mučno u BiH u kojoj se ruši Dayton’, kazao Dodik. Ponovio je poznatu ocjenu kako prenošenje brojnih ovlasti s entiteta na državu BiH nije dalo rezultate.‘Moramo vidjeti što ćemo s tim’, kazao je Dodik.

Najjače oporbene stranke u RS-u okupljene u koaliciju ranije su već odlučile kako će njihov zajednički kandidat za predsjednika biti Ognjen Tadić iz Srpske demokratske stranke dok će protukandidat Radmanoviću za člana Predsjedništva BiH biti predsjednik Partije demokratskog progresa Mladen Ivanić. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene