Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Dobila otkaz jer je nahranila gladnog mladića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Blagajnica u McDonald'su u Torinu dobila je otkaz nakon što je poklonila porciju prženih krumpirića i Coca Colu jednom gladnom tinejdžeru, useljeniku iz zemalja izvan Europske unije.

Svoje pravo na ostanak na radnom mjestu nije uspjela izboriti ni na sudu.

Pročitajte i ovo PR OGLAS McDonald's ovog Badnjaka ne radi Slika nije dostupna Bolan ugriz Zagrizao hamburger, zabio mu se čavao u desni

Slučaj se zapravo dogodio 2001. godine, kako javlja talijanski dnevni list La Stampa, a nedavno je imao i svoj epilog na sudu.

Bivša blagajnica sudskim je putem zatražila 15 mjesečnih plaća i odštetu u ukupnoj vrijednosti od oko 20.000 eura, ali ne i povratak na posao jer je u međuvremenu našla zaposlenje kao kućna pomoćnica. Ipak, njen je zahtjev sud odbacio kao neutemeljen, a odvjetnik blagajnice najavljuje žalbu na presudu.

Pedesetogodišnju gospođu, međutim, ova velikodušnost ne bi tako skupo stajala da je napravila račun na nula lira, kaže tvrtka koja vodi McDonald's na temelju ugovora o franšizi i naglašava pritom da je riječ o financijskom prekršaju koji je mogao imati teške posljedice po poslovanje.

"Nisam bila gladna, nisam se osjećala dobro, pa sam radije to učinila", kaže blagajnica i ističe da je na taj obrok, kao zaposlenica, "ionako imala pravo".

Dovoljno je bilo da se u lokalu našao djelatnik financijske policije, napominje odvjetnik te dodaje da je istina kako se radilo o dobročinstvu, "ali o dobročinstvu u vlasništvu drugih".

Pouka ove priče iz Italije je da; ako nahranite gladnog hranom "u vlasništvu drugih", učinili ste "prekršaj koji bi mogao imati teške posljedice po poslovanje" zbog kojeg ćete letjeti s posla. Bolje napravite "račun na nula lira/kuna" i udijelite svoju porciju siromašnima koji nemaju ni za krumpiriće i Coca-Colu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene