Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Do 2050. godine od ukupnog broja djece mlađe od pet godina, njih 40 posto živjet će u Africi.


Četvrtina svjetskog stanovništva živjet će u Africi do 2050. radi stope nataliteta koja ondje nastavlja brzi rast, objavio je UNICEF.

Vezani članci Dijete, ilustracija Nije sve tako crno: Pet gradova lani bilježilo demografski plus. Znamo i koja su najčešća imena za bebe Što o Vukovaru misle njegova djeca Zaboravite odrasle na tren i pogledajte što o Vukovaru misle njegova djeca. Imaju i poruku za velike, ali i za svoje prijatelje

'Na temelju sadašnjih trendova, za 35 godina 25 posto osoba u svijetu bit će Afrikanci',  piše u izvješću Fonda UN-a za djecu predstavljenom u Johannesburgu.

Do tog datuma 40 posto djece mlađe od pet godina u svijetu živjet će na tom kontinentu.

Strava: 700 MILIJUNA žena udano u dječjoj dobi

Nigerija, po broju stanovnika daleko najveća afrička zemlja i prva gospodarska sila kontinenta, do 2050. brojat će 10 posto svih rođenih na svijetu.

Afričko stanovništvo čiji je trenutni broj 1,2 milijarde, udvostručit će se do polovice stoljeća i doseći 4,2 milijarde 2100., po UNICEF-u.

Taj demografski rast izazvat će još veću prenapučenost. Jedno od glavnih pitanja u godinama koje dolaze sudbina je djece koja se još uvijek bore da prežive: više od polovice djece koja umire u svijetu su Afrikanci. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook