Obavijesti Video Pretražite Navigacija

DNK analizom u Beogradu utvrđen identitet žrtve kojoj je odsječena glava

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo unutarnjih poslova Srbije priopćilo je u petak da je DNK analizom utvrđen identitet žrtve čija je odsječena glava pronađena u Beogradu u četvrtak, te da je riječ o 27-ogodišnjem državljaninu Srbije Smailu Tariću iz Malog Zvornika.

U priopćenju se kaže da policija nastavlja intenzivno rasvjetljavati sve okolnosti, kako bi pronašla počinitelje tog zločina, ali se ne navodi i je li nađeno tijelo žrtve, kao niti ostali detalji tog stravičnog slučaja.

Pročitajte i ovo Ana Dorotić Čaljkušić većina nije ugrožena Puljak ostao bez vijećnice: Dorotić Čaljkušić dala ostavku i istupila iz stranke Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova RH kod Karlovca Ministar Božinović u centru za registraciju migranata: "Naglasak je na hvatanju krijumčara"

Odrubljenu glavu mlađe muške osobe našli su u četvrtak poslijepodne novinari beogradskih redakcija, koje je anonimna osoba prije toga pozvala telefonom i poručila da "ukoliko žele slikati nešto jezivo, idu u Bulevar Revolucije 318, jer se tamo u crnoj plastičnoj vreći, pokraj kontejnera, nalazi odrubljena ljudska glava", kao i da pozovu policiju.

Policija je, javlja Radio B92 u petak, tijekom dana saznala s kojeg telefona je anonimna osoba zvala beogradske redakcije, ali se još ne zna zbog čega nije najprije zvala policiju, kao niti to je li anonimni dojavljivač na bilo koji način umiješan u to stravično ubojstvo.

Kako neslužbeno doznaje B92, žrtvi je glava odrubljena prije deset dana, a beogradski mediji u petak donose svjedočenja stanara Bulevara Revolucije, jedne od najprometnijih ulica u širem središtu Beograda, koji tvrde da su crnu vreću za smeće već nekoliko dana viđali na pločniku pokraj kontejnera za otpad.

Beogradski mediji su o neuobičajeno okrutnom ubojstvu u petak izvijestili na naslovnim stranama, uglavnom fotografirajući mjesto na kojem je nađena odsječena muška glava, dok su tabloidi objavili i fotografiju glave.

Usprkos tome što je to učinilo više beogradskih tabloida, nadležno Ministarstvo kulture Srbije podnijelo je prekršajnu prijavu samo protiv lista Kurir, naglašavajući u priopćenju dostavljenom medijima da posebno uznemiruje "činjenica da jedan isti list već dugo sistematski krši Zakon o javnom informiranju, ne libeći se da, zbog povećanja naklade, poseže i za morbidnostima", te navodeći da je podnošenje prekršajne prijave jedina zakonska mogućnost koju trenutno ima na raspolaganju.

Na poštivanje standarda i kodeksa profesije novinare su u petak pozvali i Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS), Udruženje novinara Srbije (UNS) i Sindikat novinara Srbije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene