Dmitrij Medvedev (Foto: AFP)
Dmitrij Medvedev (Foto: AFP) Foto: Afp

Više od 5000 srpskih policajca i pripadnika tajnih službi te 30 ruskih pripadnika specijalnih snaga osiguravat će ruskog premijera Dmitrija Medvedeva koji u subotu dolazi u jednodnevni posjet Beogradu, piše u petak beogradski tisak navodeći da će sigurnosne mjere u srbijanskoj prijestolnici biti podignute "na najvišu razinu".


Toliko je policajaca neophodno jer će Dmitrij Medvedev tijekom dvanaestosatnog boravka u Beogradu posjetiti osam lokacija, pa će svaka od njih biti sigurnosno pokrivana cijelog dana, navode "Večernje novosti" pozivajući se na neimenovane izvore.

Vezani članci Potraga za serijskim silovateljem u Srbiji Otac serijskog silovatelja iz Srbije: "Sram me. Ne želim čuti za njega. On se nikad neće promijeniti" Potraga za serijskim silovateljem u Srbiji Progovorila djevojčica iz Srbije koju je oteo silovatelj: "Mučio me svaki dan. Govorio mi je da će nas policija oboje ubiti"

Medvedeva će u zračnoj lici dočekati premijerka Ana Brnabić, a potom će sa srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem na vojnom aerodromu u Batajnici nazočiti prikazu naoružanja Vojske Srbije.

Medvedev će imati odvojene sastanke s predsjednikom Vučićem i premijerkom Brnabić, a obratit će se i zastupnicima Skupštine Srbije.

Ruski premijer nazočit će u Sava centru i svečanoj akademiji u povodu obilježavanja 75. obljetnice oslobođenja Beograda u Drugom svjetskom ratu. (Hina)