Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strava u Britaniji

Seksualno je zlostavljalo 23 kolega iz razreda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nadležne institucije u Velikoj Britaniji propustile su istražiti i spriječiti seksualno i psihičko zlostavljanje 6-godišnje djevojčice od strane svojih kolega iz razreda.

Nesretnu djevojčicu svakodnevno je zlostavljalo 23 učenika iz razreda, njezinih vršnjaka, i to u krugu škole. A za sve se znalo još prije dvije godine, kada su nadležne institucije digle ruke od slučaja zbog toga što su djeca bila premlada da bi na bilo koji način bila odgovarala, piše The Sun.

Pročitajte i ovo Vojnici koji se bore protiv Boko Harama Otmica iz škole Djevojčica koju je prije 10 godina oteo Boko Haram spašena je, ali nije bila sama... Nestala djevojčica Danka osmi dan potrage Oglasila se policija o snimci iz Beča na kojoj je djevojčica koja nalikuje Danki

Dječji pravobranitelj za Wales, Keith Towler, danas kaže da se radi o 'šokantnom propustu'. Tada pokrenuta istraga sada je podvrgnuta ponovnom razmatranju kako bi se utvrdile sve okolnosti i propusti zbog kojih su djeca, za koju se znalo da su zlostavljači, i dalje pohađala školu u kojoj su počinjala svoja nedjela. 'Ponovno ćemo razmotriti sve okolnosti tog slučaja kako bi utvrdili tko je sve sudjelovao u tome, što se dogodilo, zašto se dogodilo i što možemo učiniti da se stvar barem nekako ispravi', rekao je Towler.

No, škola i lokalne vlasti, oboje neimenovani zbog zaštite djece, kažu kako se ništa nije moglo poduzeti jer su svi uključeni u zlostavljanje bili premladi da bi za bilo što odgovarali. Majka zlostavljane djevojčice rekla je da je za sve saznala tako što je od drugih roditelja čula o sličnim događajima. 'Moja kćerkica mi je govorila stvari kakve nikad ne želite čuti iz usta svog djeteta. To što je svakodnevno prolazila je prestrašno. Svaki dan su je skidali do gola i potom seksualno i psihički zlostavljali. I svaki dan je vrištala i zvala u pomoć, a nitko joj nije pomogao', potreseno je ispričala njezina majka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene