Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Operirali slijepo crijevo

Djevojčica preminula tijekom nepotrebne operacije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Roditelji 5-godišnje Paige Young nadaju se da će pokrenuta istraga dati odgovor na pitanje zašto su ostali bez svoje kćeri, koja je preminula tijekom operacije slijepog crijeva u Newcastleu.

Naime, Paige je, nakon što je tjedan dana patila od proljeva i drugih probavnih teškoća, podvrgnuta operaciji slijepog crijeva. No, kako su kasnije saznali njezin očuh Scott i otac Craig, kirurzi nisu ustanovili nikakav problem sa slijepim crijevom.

Pročitajte i ovo Ilustracija Stravična tragedija Policajci pronašli mrtvu 2-godišnjakinju u autu: Zaključana provela više od sedam sati, nije joj bilo spasa Slika nije dostupna Kraći i bezbolniji način Izvadili joj slijepo crijevo kroz vaginu

Tijekom operacije srce nesretne djevojčice dvaput je zatajilo,  a obitelj je sada, kada znaju da bi Paige i dalje mogla biti s njima da nije podvrgnuta operaciji koja joj očito uopće nije trebala, u potpunom šoku. Njezina majka, 26-godišnja Siobhan, nada se da će istraga dati odgovor na pitanje zašto je ostala bez svoje kćerkice. 

'Liječnici smatraju da se radilo o bakteriji ili virusu, ali zapravo nisu sigurni. Pustili su je kući za Božić, a ona me molila da je ne vraćam u bolnicu. Kada je otišla na zadnji rendgenski pregled prije operacije, rekla je da je dobro. Sada nas proganjaju ta sjećanja, nismo niti pomislili da bi se moglo dogoditi da ne preživi operaciju. Sada razmišljamo o svemu i stalno si govorimo da smo trebali napraviti ovo, da smo trebali napraviti ono', opisuje svoju tragediju majka Siobhan.

Siobhan, inače, treba uskoro roditi. Planirano je da rodi u istoj bolnici u kojoj je njezina kćerkica preminula. Sada je odlučila roditi negdje drugdje. Glasnogovornik bolnice kaže kako bi bilo neprimjereno komentirati detalje slučaja prije nego budu gotovi rezultati obdukcije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene