Beba Emma (Foto: National Embryo Donation Center)
Beba Emma (Foto: National Embryo Donation Center) Foto: National Embryo Donation Center

Bračni par iz Tennesseeja postao je roditeljima zdrave djevojčice rođene iz zametka zamrznutog prije 25 godina, javili su američki mediji.


Po znanstvenicima sa sveučilišta u Tennesseeju, nijedan ljudski zametak u svijetu nije bio toliko dugo zamrznut prije rođenja.

Vezani članci Lastovo - 1 Raspisana tjeralica za bračnim parom: Lažnim ugovorima uknjižili se na niz nekretnina na Lastovu Slika nije dostupna Pobjeda: Milinović mijenja Zakon o umjetnoj oplodnji!

Malena djevojčica zove se Emma, a njezini roditelji su Tina (26) i Benjamin Gibson (33).

To znači da je Tina Gibson samo godinu dana starija od zametka koji je u nju usađen. "Taj zametak i ja mogle smo biti najbolje prijateljice", rekla je Tina za CNN.

Postupak oplodnje izvršen je u Nacionalnom centru za donaciju zametaka (NEDC) u Knoxvilleu.

NEDC uzima zamrznute zametke parova koji ih više ne žele i nudi ih onima koji žele djecu, a ne mogu je imati prirodnim putem.

Bračni par Gibson, koji ne može imati djece jer Benjamin pati od cistične fibroze, razmišljao je o posvajanju djeteta prije nego što je pristao na "posvojenje zametka".

"Emma je tako divno čudo. S obzirom na to koliko je dugo bila zamrznuta, izgleda savršeno", kazao je sretni tata.

Ravnatelj NEDC-a Jeffrey Kennan kazao je da se nada da će Emmina priča potaknuti i ostale da doniraju "ostavljene" zametke obiteljima koje ih žele. (Hina)