Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opasna vožnja

Pala gondola u zabavnom parku, poginula djevojčica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna je djevojčica poginula, a još je troje tinejdžera ozlijeđene u nesreći u zabavnom parku u Barceloni.

Poginula je 15-godišnja djevojčica, a dvije su osobe hospitalizirane s teškim ozlijedama nakon što je vožnja u zabavnom parku Tibidabo u Barceloni završila pucanjem opreme. Lakše je ozlijeđen i jedan dječak, rekla je glasnogovornica zabavnog parka Rosa Diaz, piše CNN.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tragedija na Kosovu Rođaci pretukli djevojčicu (4) nasmrt? "Kada sam je uzela u naručje, nije mogla hodati, samo je plakala" Ilustracija blizu autobusnog kolodvora Na klupi u parku u Zagrebu pronađeno tijelo muškarca

Imena žrtava nisu objavljena. Mehanička ruka zabavne vožnje ‘El Penduloa’ se slomila, a košara u kojoj su bili tinejdžeri pala je na drugu zabavnu vožnju ‘Golden Mine’, rekla je Sara Jaurriete, direktorica zabavnog parka Tibidabo.

Na internetskoj stranici parka za 'El Pendulo' piše da je ultimativni slobodni pad, prvi takve vrste u Španjolskoj. Putnici su u košarama podignuti do 38 metara, koje se potom puste da padnu pri brzini od 100 km/h. Kada dođu do tla, mehanička ruka ih provede 50 metara dugim lukom. Navodno ova zabavna vožnja nije registrirana. U vrijeme nesreće u parku je bilo oko 4.000 posjetitelja. Trenutačno je zatvoren radi istrage.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene