Božićni sajam, ilustracija (Foto Rainer Jensen/DPA/PIXSELL)
Božićni sajam, ilustracija (Foto Rainer Jensen/DPA/PIXSELL)

Ledena skulptura odlomila se i pala blizu klizališta gdje je stajalo dijete. Djelatnici hitne pomoći stigli su brzo, ali djevojčica je preminula na putu do bolnice.


Strašna tragedija dogodila se već prvi vikend nakon otvorenja božićnog sajma u gradu Luxembourgu. Ledena skulptura u subotu oko 20 sati se odlomila, a dio je je pao blizu klizališta gdje se nalazila djevojčica (2). 

Vezani članci Tunel Sveti Rok Policija objavila detalje stravične nesreće u tunelu Sveti Rok u kojoj je poginuo 22-godišnjak Požari u Australiji Tri osobe poginule u padu zrakoplova dok su gasile požare u Australiji: "Pojavila se vatrena kugla"

Komad leda pao je na nju. Svjedoci kažu da su djelatnici hitne pomoći stigli brzo. Djevojčicu su pokušavali oživjeti na licu mjesta, ali nisu uspjeli. Dijete je preminulo na putu do bolnice. 

"Nešto je palo, čuli su se vriskovi", rekao je očevidac, prenosi Lessentiel.lu. 

O tragediji se oglasio i luksemburški premijer.

"Šokiran sam i uznemiren nakon jučerašnje nesreće na božićnom sajmu u kojoj je dijete izgubilo život. Ovo nas sve čini neizmjerno tužnima. Moja najdublja sućut ide obitelji", napisao je na Twitteru premijer Xavier Bettel. 

Roditeljima je pružena psihološka pomoć.