Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Misteriozna bolest

Djevojčica paralizirana nakon što je primila cjepivo protiv HPV-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Samo pola sata nakon što je primila cjepivo protiv HPV-a Ashleigh Cave oboljela je od misteriozne bolesti i ostala paralizirana od struka nadolje.

Ova 12-godišnja djevojčica patila je od glavobolje i vrtoglavice nakon što je primila cjepivo u svojoj školi u Liverpoolu. Njezino stanje naglo se pogoršavalo te je kolabirala nekoliko puta tijekom sljedećih dana. Tjedan dana nakon cijepljenja primljena je u bolnicu nakon što je potpuno izgubila snagu u nogama, i još uvijek dva mjeseca nakon, njezino se stanje nije popravilo, prenosi Daily Mail.

Pročitajte i ovo Ursula von der Leyen Pfizergate Europski istražitelji preuzeli istragu o porukama Ursule vonder Leyen i šefa Pfizera Dobrica Rončević, glavni epidemiolog Primorsko-goranske županije Nastavlja se cijepljenje Riječki epidemiolog otkriva kad se mogu pojaviti nuspojave cjepiva protiv korone, kao i kada ulazimo u "sigurnu zonu"

Njezina majka Cheryl Cave smatra da je za stanje njezine kćeri odgovorno cjepivo protiv HPV. Naime, svim djevojkama između 12 i 13 godina ponuđeno je cijepljenje u državnom programu prevencije HPV-a, koje dolazi u kombinaciji s Cervarixom, lijekom koji stimulira tijelo da se samo bori protiv HPV-a i s rakom grlića maternice koji se može razviti nakon HPV-a.

U SAD-u je u nekoliko slučajeva cijepljenja uz sličan lijek Gardasil, čija je upotreba počela prije više od godinu dana, bilo povezano oko 30 smrtnih slučajeva i slučajevi razvoja Guillain-Barré sindroma, autoimune bolesti koja uzrokuje paralizu. Američki istraživači kažu kako ne postoje dokazi da je cjepivo za HPV uzrokovalo ove reakcije.

Iako postoji opravdana sumnja kako se i ovoj djevojčici dogodilo nešto slično, liječnici bolnice u koju je primljena Ashleigh Cave smatraju kako on nije imala reakciju na cjepivo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene