Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drama u Srbiji

Djevojčica iz vatre spasila sestru (4): "Bila je na podu, ukočena od straha, gušila se od dima"

Ilustracija (Foto: AFP)
Ilustracija (Foto: AFP) Foto: Afp
Veljko i Nada Radović iz Male Ježevice kraj Požege u Srbiji u trenu su ostali bez ičega.

Nataša, 16-godišnja Nadina kćer iz prvog braka, u posljednjem je trenutku uskočila u zapaljenu kuću i iz sobe iznijela Veljkovu i Nadinu četverogodišnju Bojanu koja se već gušila od dima, piše Srbija danas.

Pročitajte i ovo Edi Delija i Sanja Jurišić Sezona pred vratima Vatrogasci najavljuju prosvjed, ne žele u vatru za 900 eura: "Ovaj put ne odustajemo. Idemo do kraja" Požar kod Šibenika Radi se na dogašavanju Požar kod Šibenika pod kontrolom vatrogasaca: "Izgorjela je površina od oko 450 hektara"

"Nataša i Dragana, moje kćeri iz prvog braka, bile su u jednoj sobi, a ja s četverogodišnjom Bojanom u drugoj. Samo što sam došla s polja, sišla sam do ljetne kuhinje da nešto pojedem. Nešto je puklo, čuo se vrisak djece, izletjela sam iz kuće, a onda sam vidjela crni dim kako izbija kroz krov i prozore. Veljko je u to vrijeme kosio livadu kod susjeda. Znala sam da će Dragana (15) i Nataša (16), moje kćeri iz prvog braka shvatiti opasnost i pobjeći ali sam na svoj užas, vidjela da gusti dim izlazi iz sobe u kojoj je Bojana. Skamenila sam se u trenutku", kazala je u nedjelju Nada.

Nataša i Dragana su osjetile miris dima, gorjela je plastika. Nataša je uhvatila veliku posudu, nasipala vodu u nju i pokušala gasiti požar.

Uzrok požara nepoznat

"Vikala sam - gori kuća, a onda shvatila da je Bojana u dnevnoj sobi iz koje je izbijao gusti dim. Poletjela sam unutra, ali se od dima ništa nije vidjelo. Počela sam ju glasno dozivati, ništa se nije vidjelo, od lomljave stvari koje su padale i razbijale se pred vatrenom stihijom jedva sam čula plač sestrice. Bila je na podu, ukočena od straha, gušila se od dima. Dragana i majka dozivale su na izvana, zgrabila sam sestru u naručje i iskočila van kroz zapaljen hodnik pun dima dok se oko nas sve rušilo. Privukla sam je najjače što sam mogla praveći od sebe živi štit", ispričala je Nataša.

Uzrok požara je nepoznat. Pretpostavlja se kako su kuću zapalile neispravne instalacije. Kuću koja je izgorjela prije par je godina obnovio Veljko, teški invalid bez noge. Njiho petero u kući su preživljavali od malene mirovine i novca koji bi roditelji uspjeli zaraditi jednodnevnim poslovima. "Niti znamo što ćemo jesti, niti što obući, presvući, niti imamo gdje leći, a ide zima", kazala je Nada.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene