Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Švedska policija oslobodila je 14-godišnju djevojčicu iz Beograda koja je kao seksualna robinja prodana 25-godišnjem duševnom bolesniku iz Švedske.


Policija je odbila detaljnije govoriti o slučaju, no naglasili su kako je istraga još uvijek u tijeku, piše švedski Local. Daily Expressen 'kupca' djevojčice opisuje kao 25-godišnjeg duševnog bolesnika.

Vezani članci Marko Grubnić (Foto: Instagram) Grubnić morao napustiti djevojačku Maje Šuput: "Što se dogodi u Beogradu, ostaje u Beogradu" Slika nije dostupna Dok se igrala u jezeru, osmogodišnjakinja pronašla 1500 godina star mač

Njegova je obitelj vjerovala da će bolje živjeti ako bude imao ženu, pa su kupili djevojčicu za tisuću eura od njezinog oca u Beogradu. Vjeruje se da je patnja nesretne djevojčice započela u listopadu 2010. godine.

Djevojčica je, po romskim običajima, prisiljena na zaruke s 25-godišnjakom koji ju je držao zaključanu u stanu. Ispričala je policiji kako je svakodnevno tijekom života u Gothenburg, bila silovana te izlagana psihičkom mučenju i prijetnjama.

Sud iz Gothenburg pritvorio je četiri osobe zbog trgovine ljudima, među njima je i mentalno bolesni 25-godišnjaka i otac prodane djevojčice. Zlostavljač i 40-godišnja žena se također sumnjiče i za silovanje.

Expressen piše da je nesretna djevojčica tijekom zatočeništva ostala trudna te pobacila. 'Ona je vrlo, vrlo sretna što je oslobođena iz tog pakla, a istražiteljima je detaljno opisivala kroz što je prošla. Još nije poznato kako je policija saznala za zarobljenu djevojčicu', rekao je izvor listu.