Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jedna će četverogodišnja djevojčica većinu svog života provesti s metkom iz zračnog pištolja duboko u mozgu. Somma Chapman sretna je što je uopće preživjela nakon što ju je njezina šestogodišnja sestra slučajnu upucala u glavu.


Sedam mjeseci nakon snimke ovog CT-a metak je još uvijek u njezinom mozgu. Dr. Simone Park, jedan od liječnika koji prate njezin slučaj, izjavio je da bi djevojčica ostala na mjestu mrtva da je metak samo nekoliko centimetara dalje dotaknuo žilu u njezinom mozgu.

Vezani članci Afganistan zračna luka Panika i kaos ne prestaju, majka djevojčice (2) pregažene u stampedu: ''Srce mi krvari'' Muškarac pokazuje što ima u hladnjaku, ilustracija Jeziv slučaj: Rođakinja muškarcu pozvala policiju, on ih odveo do zamrzivača i iz njega izvadio - ljudsku glavu

Ipak, metak će ostati u njezinom mozgu jer zasad miruje i ne stvara nikakve problem, a sama operacija vađenja bila bi preopasna.

Sommu je samo nekoliko centimetara dijelilo od smrti, nakon što je metak prošao kroz njezinu lubannju i uništio živce na pozadini njezine glave. Snimke nje i njezine obitelji objavljene su u kampanji kojom policija pokušava upozoriti na opasnosti zračnih pištolja.

Nesreća se dogodila prošle godine u kući obitelji Chapman. Tada je Somma imala tri godine i sa svojom sestrom u sobi gledala DVD. U jednom je trenutku njezina starija sestra dotrčala do majke i usplašeno joj rekla da je sestra pala na pod.

- Otišla sam brzo gore i pronašala ju u lokvi krvi. Samo sam ju uzela i odnijela dolje i pozvala hitnu poćom. Oni su došli, odveli ju i nitko nam nije rekao što se dogodilo. Nitko iz hitne nije nam dao da vidimo njezinu glavu i tek smo sutradan saznali što se dogodilo, naglasila je Laura Chapman.

Djevojčica je zbog metka doživjela moždani udar od kojeg joj je bila paralizirana desna strana njezina tijela. Danas više nije, ali djevojčica odlazi na fizikalnu terapiju jer joj je ta strana tijela sada malo slabija.

Pucnjava je proglašena tragičnim slučajem. 

Sličnih slučajeva bilo je nekoliko u Velikoj Britaniji. Tako je prije dvije godine jedan dječak za vrijeme igre s zračnim pištoljem upucao svog 12- godišnjeg prijatelja u oko i time ga ubio.