Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Živi u jezerima, rijekama...

Djevojčicu (9) ubila opasna ameba koja jede mozak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dosada je poznat samo jedan slučaj u kojemu je pacijent preživio napad ove amebe, ostali su umrli, izjavila je Tiffany Geiger iz lokalnog zavoda za javno zdravstvo

Djevojčica Hally Yust (9) iz Kansasa umrla je nakon što ju je 'napala' ameba Naegleria fowleri koja izjeda ljudski mozak.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nema lijeka Muškarac preminuo od amebe koja jede mozak: Zarazio se ispirući nos vodom iz slavine Slika nije dostupna Zlostavljanje i propusti Majka i socijalna radnica pod istragom zbog smrti dvogodišnje djevojčice?

Riječ je o izrazito invazivnom organizmu koji doslovno jede mozak. Pretpostavlja se da je u tijelu djevojčice dospjela dok je plivala. Ova ameba obitava u rijekama, jezerima, ali i na izvorima vode, javlja Fox News. Djevojčica je kod liječnika došla sa simptomima meningitisa nakon čega je hospitalizirana.

Ova opasna ameba je vrlo rijetka, odnosno zabilježeno je oko 200 slučajeva 'napada' u zadnjih 50 godina u SAD-u.

Dječak preminuo nakon zaraze amebom koja proždire mozak

'Ameba ide kroz nos sve do mozga, a kada dođe do mozga više se ništa ne može učiniti. Dosada je poznat samo jedan slučaj u kojemu je pacijent preživio napad ove amebe, ostali su umrli, izjavila je Tiffany Geiger iz lokalnog zavoda za javno zdravstvo, a koja je pokrenula istragu o uzrocima smrti male Hally.

Simptomi se obično jave pet dana nakon infekcije, a riječ je o glavobolji, vrućici, vrtoglavici i otečenom vratu. Najučinkovitija zaštita su čepići za nos. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene