Pametni telefon, ilustracija (Foto: Getty Images)
Pametni telefon, ilustracija (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images

Djevojčica (14) je umrla u svom domu u Kazahstanu nakon što je eksplodirao pametni telefon na jastuku dok je spavala.


Četrnaestogodišnjakinja je umrla nakon što joj je pored glave eksplodirao pametni telefon, piše Daily Mail. Djevojčica iz Kazahstana je otišla spavati slušajući glazbu, a mobitel je prije spavanja stavila na punjenje. Sljedećeg je jutra pronađena mrtva pored uređaja koji je eksplodirao.

Vezani članci Eksplozija na benzinskoj pumpi kod Zvornika Prije eksplozije čulo se turiranje: Od snažne detonacije letjele su cigle, a onda su se začuli jauci Eksplozija na benzinskoj pumpi kod Zvornika Vozilom udario u cijev plinovoda na benzinskoj pumpi: "Plin je šištao 40 minuta, stvorila se dimna zavjesa, onda se čula eksplozija"

Policija je rekla da je uređaj cijelo vrijeme bio uključen u utičnicu, a s obzirom da je zadobila teške ozljede glave, vjeruje se da je na mjestu umrla. Kada su liječnici stigli u njezin dom, mogli su samo konstatirati smrt.

Kako piše Daily Mail, forenzički stručnjaci su kasnije potvrdili da je pametni telefon eksplodirao rano ujutro nakon što se pregrijao, a nije poznato tko je proizvođač uređaja.