Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iznenadni napadaji

Dječak 'zaglavio' u Abu Dabiju zbog straha od letenja!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dječak iz Velike Britanije je ostao 'zatočen' u Abu Dabiju jer je iznenada počeo patiti od aerofobije. Roditelji pokušavaju pronaći načine da ga vrate doma.

Joe Thompson dječak je kojeg čeka mjesec dana dug povratak domu. Naime, iznenadni strah od letenja koji se pojavio kod 11-godišnjeg dječaka primorao je njegove roditelje da pronađu drugi način povratka, piše The Sun.

Sva četiri pokušaja kojima su nastojali Thompsona vratiti doma završila su neuspjehom zbog toga što je dječak svaki put pretrpio strašan napad panike. Tijekom jednog pokušaja s njim je bio i jedan hipnoterapeut koji je došao iz Velike Britanije po njega, no ni to nije uspjelo.

>> Nemojte pogledati ovaj video ako se bojite letenja

Njegov otac 63-godišnji otac Tony i majka Pauline žele poštedjeti dječaka od dodatnih muka pa nastoje isplanirati kopnene i morske puteve kojima će se Joe vratiti u Veliku Britaniju. Tijekom tog puta, dječak će prijeći najmanje 12 zemalja što će njegove roditelje stajati i nekoliko tisuća funti. Iznenadni napadi aerofobije nisu posve jasni obitelji koja tvrdi da je Joe i ranije putovao avionom po cijelom svijetu.

Zabrinuti otac se posavjetovao i s britanskim veleposlanstvom kako bi se pronašao način da se tijekom puta zaobiđu kritične točke poput Irana i Sirije.

'Čini se kao da nema racionalnoga objašnjenja za strah dječaka, ali mu ne možemo produžiti patnje', rekao je Somerset, radnik Crvenog križa. No, čini se kako se strah od letenja može pojaviti bez prethodnog upozorenja, a tome svjedoči i slučaj nogometaša Bergkampa, bivše zvijezde Arsenala koji je putovao kopnom i morem ili nije uopće igrao.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Pročitajte i ovo Pronađene kosti nestalog dječaka Emilea Neizmjerna tuga Tragičan kraj: Pronađeni ostaci dječaka Emilea koji je nestao prije osam mjeseci Nestao je Angel Tarandek Jeste li ga vidjeli? Policija moli za pomoć: Drugi put u mjesec dana nestao je Angel

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene