Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čudo iz automehaničarske radione!

Dječak prohodao unatoč prognozama liječnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako je otac, među prašnjavim automobilima i olupinama, pomogao sinu da prohoda.

Jorge Cadiles nije više mogao gledati svog malenog sina Ivu kako ne hoda, njegova zgrčena stopala i ruke. Ivo je naime osoba s invaliditetom i liječnici su mu rekli da više nikada neće moći hodati. No njegov je otac odlučio barem pokušati to promijeniti. I u tome uspio!

Pročitajte i ovo Javier Milei Održao prvi govor Prisegnuo Javier Milei, novi argentinski predsjednik: Veliki je obožavatelj Donalda Trumpa Javier Milei, Karina Milei Javier Milei Tko je novi predsjednik Argentine? Nadimak mu je Luđak, propituje se spava li s vlastitom sestrom i prima li savjete od svojeg mrtvog psa

Osmislio je spravu za rehabilitaciju pomoću koje je njegov sin ponovno prohodao. Sprava pomaže i ostalim osobama s invaliditetom, posebno djeci i mladima. 'Po prvi puta sam u tako kratkom vremenskom periodu postigao tako velik napredak', rekao je Pablo Fernandez Sabio koji i sam ima poteškoće u kretanju.

Cadiles kaže da vježbanje na simulatoru pomaže u svim dijagnozama koje imaju veze s motorikom te da pomaže u ravnanju kralježnice. 'Imamo slučajeve gdje izvrsno smanji skoliozu, ispravlja držanje tijela. Djeci se ovime pomaže i psihički. Prednost je i ta što nije bolna za pacijenta. Djeca se zabavljaju, pjevaju, igraju kao da su nekom stroju. Mi ih rastežemo i učimo kako da hodaju, a da oni to ni ne primjete jer se zabavljaju', objašnjava Jorge Cardiles.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene