Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

4-godišnji dječak hrabro podnosi meningitis zbog kojega je izgubio noge i ruku, pa se odlučio upisati na balet.


Kirurzi su malome Harveyu Phillipsu amputirali obje noge ispod koljena, desnu ruku te prste lijeve ruke kada mu je bilo samo 9-mjeseci. Njegova očajna majka mislila je da se više nikad neće moći igrati, piše Daily Mail. No Harvey ju je uvjerio u suprotno nakon što je gledao svoju 5-godišnju sestricu Kaylu na njenom tečaju baleta. Nevjerojatnom odlučnošću počeo je pohađati satove baleta unatoč invaliditetu.

Vezani članci Filippo Jorio (Foto: Facebook) On je prvi muškarac koji je pred žiri stao u štiklama: U školi je imao problema, obitelj mu je podrška Balet Orašar (Foto: PR) Prestižna baletna trupa stiže u Hrvatsku: "Orašar" osim Zagreba osvaja Zadar i Dubrovnik te obara rekorde!

Njegova ponosna majka kaže: 'Sve želi probati. Ne razumije značenje riječi ne.' Harvey je naučio trčati, skakati i vrtjeti se uz pomoć posebnih štitnika na nogama. Također je naučio balansirati uz pomoć jedne ruke. 'Baš je u svom elementu kada pleše. Ako ne može raditi stvari koje rade i njegovi prijatelji, pronaći će svoj način. Ponosna sam na njega. Znala sam da će se morati boriti u svojem životu, no drago mi je vidjeti da to čini već sada', dodaje majka.