Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PET GODINA KASNIJE

Dječak koji je preživio tajlandsko spašavanje iz špilje preminuo u Velikoj Britaniji

Spašavanje iz špilje
Spašavanje iz špilje Foto: Afp
Nogometni tim sastavljen od uglavnom siromašnih tinejdžera ušao je 2018. u špilju na sjeveru Tajlanda u pratnji svojeg trenera. Izašli su 18 dana kasnije nakon složene operacije spašavanja koju je pratio cijeli svijet. Jedan od dječaka koji je preživio tu dramu preminuo je od ozljede glave.

Duangpetch Promthep, jedan od 12 dječaka koji su spašeni iz tajlandske špilje 2018., preminuo je u Velikoj Britaniji. Uzrok smrti nije jasan, ali se navodi da je tinejdžer zadobio ozljedu glave. Upisao se na Brooke House College Football Academy u Leicesteru krajem prošle godine kada je imao 17 godina.

Promthep je bio kapetan nogometne ekipe tajlandskih dječaka, koja je bila zarobljena zajedno sa svojim trenerom. Nogometna momčad Veprovi i njihov trener ostali su zarobljeni u špilji 23. lipnja 2018. dok su istraživali kompleks pećina u sjevernoj pokrajini Chuiang Rai nakon treninga. Kiša je poplavila tunele u špilji i više nisu mogli izaći.

Pročitajte i ovo Spasioci Hataya: Ilustracija - 2 Ekipa Dnevnika Nove TV Dramatični prizori iz Turske, ljudi pokušavaju doći do bližnjih: "Svi smo plakali kada smo je spasili"

Pročitajte i ovo Spašavanje nakon potresa u Turskoj i Siriji KAKVA TUGA Djevojčica je provela 45 sati ispod ruševina: ''Molila sam se da umrem prije brata i sestre jer nisam htjela gledati da umiru pred mojim očima''

U akciji spašavanja sudjelovalo je više od 90 ronilaca iz cijelog svijeta. Svi spašeni dječaci i trener prevezeni su u bolnicu, gdje su bili u izolaciji najmanje tjedan dana, piše BBC.

Promthep je tada imao 13 godina, dok su njegovi suigrači imali između 11 i 16 godina. Tham Luang četvrti je najveći špiljski sustav u Tajlandu i bio je jedno od omiljenih mjesta tima.

Spašavanje je dospjelo na naslovnice diljem svijeta, a kasnije su snimljeni razni filmovi i knjige kako bi se ispričala nevjerojatna priča.

  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene